Baza Cireșarii se deschide mâine pentru public

foto: Mircea Apostolescu

Ministerul Educaţiei redeschide mâine Baza Cireşarii a Clubului copiilor din Bucureşti, după lucrările de modernizare efectuate.

De Ziua Copilului cei mici sunt invitaţi să participe, în intervalul orar 10,00-14,00, la ‘Jocurile copilăriei’ la Clubul Cireşarii, unde programul va include momente artistice şi sportive, dansuri, muzică, meciuri demonstrative şi jocuri în aer liber.

Până în 2021 baza era impracticabilă pentru multe activităţi, iar vegetaţia se dezvoltase necontrolat. Baza Cireşarii s-a aflat într-o stare de degradare fizică avansată.

De anul trecut Ministerul Educaţiei a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, în urma căruia au fost realizate pro bono lucrări de întreţinere şi modernizare a Bazei Cireşarii. Printre acestea s-au numărat amenajarea terenului de fotbal cu gazon natural, inclusiv sistemul de drenaj şi irigaţii, precum şi realizarea de foraje necesare alimentării cu apă pentru irigaţii.
Copiii pot beneficia de activităţi sportive şi recreative pe un teren de sport cu gazon natural, un teren de minifotbal cu gazon sintetic recent reabilitat, terenuri de tenis şi baschet în curs de reamenajare şi dotare corespunzătoare, precum şi de spaţii verzi şi alei mai bine întreţinute, fiind evacuate deşeurile generate de amenajările efectuate.

Baza Cireşarii va fi deschisă pentru comunitatea locală în intervalul orar 8,00-20,00, sâmbăta şi duminica şi între orele 15,00 – 20,00 în zilele lucrătoare.

Totodată a fost semnat ordinul ministrului Educaţiei prin care se va realiza un nou teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis, vestiare, alei pietonale, spaţii verzi, instalaţie pentru iluminat nocturn.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.