Jubileul de Platină a început în Marea Britanie!

arhiva

Festivităţile care marchează al 70-lea an de domnie al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii au început astăzi, cu patru zile de celebrări în diferite domenii la care sunt așteptate să participe milioane de persoane din întreaga ţară și din toată lumea.

Ceremonia „Trooping the Colour” a dat startul acestor festivităţi. După ceremonie, regina va primi salutul Regimentului Regal de Cavalerie din balconul oficial al Palatului Buckingham, unde va fi însoţită după aceea de alţi membri ai familiei regale, pentru a urmări tradiţionala paradă aeriană a piloţilor din Royal Air Force.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a declarat miercuri „inspirată” de dovezile de apreciere şi bunăvoinţă pe care le-a primit de-a lungul domniei sale, într-un mesaj adresat ţării cu ocazia sărbătoririi Jubileului său de Platină, relatează EFE.

„Mulţumesc tuturor celor implicaţi în reunirea comunităţilor, familiilor, vecinilor şi prietenilor pentru a marca Jubileul meu de Platină, în Marea Britanie şi în întreg Commonwealth-ul. Ştiu că multe amintiri fericite se vor crea cu ocazia acestor festivităţi”, notează regina într-un mesaj scris postat pe reţelele de socializare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.