PMB vrea să acceseze fonduri pentru reabilitarea rețelei de termoficare!

Consilierii municipali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind aprobarea studiilor de fezabilitate pentru reabilitarea a 18 kilometri de rețea primară de termoficare din fonduri de la Ministerul Dezvoltării, după cum a explicat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Consilierii municipali Aurelian Bădulescu (PSD) și Nicorel Nicolescu (USR) au ridicat obiecții cu privire la folosirea, în titlul proiectului de hotărâre a termenului de „SACET”.

Acest termen ar trebui să desemneze o entitate formată prin fuziunea capacităților de producție a energiei electrice și termice – aflate în proprietatea Electrocentralei București S.A. (ELCEN), cu rețeaua de transport și distribuție a energiei termice – aflată în proprietatea Primăriei Capitalei și administrarea Companiei Municipale Termoenergetica. Această fuziune nu s-a petrecut, ca atare SACET București nu există.

Consilierul municipal PSD, Ioana Stoica, a explicat că, în ciuda faptului că fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica nu a avut loc, termenul de „SACET” poate fi scos din titlul proiectului. Acesta, însă, trebuie adoptat, în folosul tuturor bucureștenilor care depind de serviciul public de termoficare.

Nicorel Nicorescu (USR) spune că este foarte bine că se încearcă, în sfârșit, accesarea altor fonduri decât cele POIM.

Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, crede, însă, că trebuie găsite alte surse de producție a energiei termice, în afară de cele ale ELCEN.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.