Se reia procesul de atribuire a autorizațiilor de taxi în București!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Doar circa 230 dintre cele 1850 de autorizații taxi pe care Primăria Capitalei vrea să le atribuie au fost solicitate, a anunțat, astăzi, primarul general Nicușor Dan.

La inițiativa acestuia, consilierii municipali au adoptat, astăzi, un proiect prin care se va încerca, din nou, atribuirea autorizațiilor rămase vacante.

Edilul șef susține că lipsa de încredere din piață ar fi de vină pentru lipsa de apetit față de autorizațiile taxi.

„Avem un proiect care vizează scoaterea, din nou, a autorizațiilor taxi în piață. (…) În urmă cu aproximativ trei-patru luni, am votat un proiect prin care am scos pe piață 1850 de autorizații taxi. Nu a existat o încredere în piață și cererile vizează doar 230, aproximativ, de autorizații. Vreau să transmit mesajul că e o procedură absolut transparentă în care, pe baza unui punctaj, pe care Consiliul General l-a votat, acum doar scoatem, declanșăm procedura. Se atribuie autorizații taxi către PFA-uri, asociații familiale și societăți”, a declarat Nicușor Dan.

În context, trebuie menționat faptul că Primăria Capitalei a încercat, pe 15 martie anul acesta, să atribuie cele 1850, dar a primit numai 230 de solicitări.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.