UPDATE: Război în Ucraina – Volodimir Zelenski: „Situaţia în est este cu adevărat dificilă”!

Update 15:00: Rusia nu intenționează să „închidă fereastra” către Europa, a asigurat joi Kremlinul.

……………………………………………………………………………………….

Update 14:00: Patru rachete de croazieră ruseşti trase dinspre Marea Neagră au lovit infrastructura de cale ferată din afara oraşului Liov.

………………………………………………………………………………………….

Update 13:20: Situația din regiunea Lugansk din estul Ucrainei rămâne dificilă, deoarece armata rusă „încearcă să spargă linia de apărare din toate direcțiile”, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk Serghei Haidai.

……………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Administrația Biden are în plan să vândă Ucrainei patru drone MQ-1C Gray Eagle care pot fi înarmate cu rachete Hellfire pentru a fi folosite în luptă împotriva Rusiei, potrivit unor surse citate de Reuters.

…………………………………………………………………………………………….

Update 11:00: Angela Merkel și-a exprimat solidaritatea față de Ucraina în fața a ceea ce a descris drept un „război barbar” cu Rusia.

…………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Ucraina va cumpăra din Polonia alte 60 de obuziere autopropulsate AHS Krab, pe lângă cele 18 pe care Varșovia a anunțat că le-a donat Ucrainei, notează The Kyiv Independent.

……………………………………………………………………………………….

Între 60 şi 100 de soldaţi ucraineni mor în fiecare zi în luptă şi alţi aproximativ 500 sunt răniţi, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru media americane Newsmax într-un interviu publicat miercuri, scrie AFP.

„Situaţia în est este cu adevărat dificilă. Pierdem zilnic între 60 şi 100 de soldaţi, ucişi în luptă, şi aproximativ 500 sunt răniţi”, a detaliat Volodimir Zelenski.

Acest număr mare de victime intervine în timp ce trupele ucrainene luptă cu înverşunare împotriva unei puternice concentraţii de forţe ruse care încearcă să preia controlul asupra regiunii Lugansk din estul Ucrainei.

„Cea mai mare parte” din Severodoneţk, un oraş cheie din această zonă, se află acum sub controlul armatei ruse, după numeroase bombardamente care au distrus aproximativ 90% din oraş, potrivit televiziunii ucrainene.

De asemenea, ruşii au suferit pierderi semnificative potrivit informaţiilor de pe front.

Guvernul ucrainean a estimat astfel săptămâna trecută că Rusia a pierdut peste 30.000 de soldaţi de la începutul invaziei Ucrainei la 24 februarie.

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.