Jubileul de Platină: Regina Elisabeta a II-a nu participă la slujba religioasă!

arhiva

Familia regală britanică se va reuni vineri pentru a participa la o slujbă religioasă care celebrează domnia istorică de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a, la care nu va fi însă prezentă suverana de 96 de ani din cauza oboselii acumulate în prima zi a festivităţilor ce marchează Jubileul său de Platină, informează AFP.

Anunţând „cu regret” absenţa reginei, biroul de presă de la Palatul Buckingham a explicat-o joi seară printr-o „anumită stare de disconfort” resimţită în timpul primei zi de festivităţi. Suverana, care se confruntă cu dificultăţi de mobilitate, a apărut joi de două ori în balconul oficial al Palatului Buckingham.

Slujba de la Catedrala St. Paul din Londra urmează să marcheze prima apariţie publică a prinţului Harry şi a soţiei sale, Meghan, în Regatul Unit după stabilirea lor în California în urmă cu doi ani.

Apariţiile suveranei, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952, şi a fost încoronată oficial un an mai târziu, au devenit din ce în ce mai rare.

La ceremonia religioasă de vineri sunt aşteptate aproximativ 400 de persoane, selectate pentru contribuţiile lor la dezvoltarea vieţii de zi cu zi şi a comunităţilor din Marea Britanie, printre ele numărându-se profesori, personal medical, reprezentanţi ai forţelor armate şi ai unor organizaţii de caritate.

Festivităţile vor continua sâmbătă cu un amplu concert organizat în cursul serii în faţa Palatului Buckingham, urmat de mii de prânzuri şi petreceri populare duminică după-amiază şi de o imensă paradă pe străzile din Londra spre seară, la care vor participa aproximativ 10.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.