LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Se împlinesc 100 de zile de luptă!

Update 16:30: Președintele Ucrainei Zelensky a marcat cea de-a 100-a zi de război cu un videoclip emoționant. El este flancat de unii dintre cei mai apropiați aliați ai săi.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 15:30: Procurorii care investighează cazuri de crime de război din Ucraina analizează acuzaţiile de deportare forţată a copiilor în Rusia și încearcă să argmenteze o acuzaţie de genocid, a declarat procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, scrie Reuters.

……………………………………………………………………………………………

Update 14:30: Uniunea Europeană a adoptat cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care reprezintă unul dintre „cele mai vizibile, directe și puternice răspunsuri ale UE la atacul brutal și neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei”, arată Comisia Europeană.

…………………………………………………………………………………………………

Update 13:30: Turcia se numără printre țările care cumpără cereale pe care Rusia le-a furat din Ucraina, a declarat vineri ambasadorul Kievului la Ankara, citat de Reuters.

………………………………………………………………………………………………

Update 12:30: Câteva noi puncte de trecere a frontierei între Polonia şi Ucraina vor fi deschise, a anunţat un oficial ucrainean

……………………………………………………………………………………..

Update 11:30: Jurnalistul ABC News, Matt Seyler, scrie pe twitter, citând un înalt oficial al apărării din SUA, că forțele ucrainene au început antrenamentele pe HIMARS trimis de americani.

……………………………………………………………………………………………………

Update 10:55: Peste 1,1 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul conflictului din ţara vecină şi până în prezent, a anunţat vineri Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

…………………………………………………………………………………………………

Update 10:00: Flota rusă din Pacific a început o serie de exerciții care vor dura timp de o săptămână și la care vor participa peste 40 de nave și până la 20 de avioane, au transmis agențiile de presă ruse care citează Ministerul Apărării.

………………………………………………………………………………………………………

Războiul din Ucraina a intrat în ziua cu numărul 100. Luptele continuă, în special, în regiunile Lugansk și Donețk.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, în acest moment, o cincime din teritoriul țării sale este sub controlul Rusiei.

Forțele Armate ale Ucrainei au raportat, în această dimineaţă, că invadatorii ruși continuă să bombardeze pozițiile militarilor ucraineni și infrastructura civilă pe axa Severodonețk, regiunea estică Luhansk. În ultima zi, armata Ucrainei a respins o operaţiune de asalt din partea ocupanţilor, iar luptele au loc acum în centrul orașului. Ruşii au deschis focul în apropiere de Severodoneţk, Borivske, Ustinivka și Lisiceansk.

În Lisiceansk, ruşii au distrus 60% din infrastructura și clădirile rezidențiale din oraş, a spus șeful Administraţiei Militare, Oleksandr Zaika. Potrivit acestuia, oraşul nu are electricitate, gaz şi apă, iar comunicațiile telefonice și internetul nu funcționează. Din 100.000 de locuitori, doar 20.000 de au mai rămas în Lisiceansk. În momentul de faţă, evacuarea civililor din oraș este suspendată.

Militarii ruşi au încercat să-şi restabilească pozițiile pierdute în zona Mikolaivka, din regiunea Herson, dar nu au înregistrat succese – a transmis Comandamentul Opraţional „Sud” din Ucraina. Potrivit militarilor ucraineni, după ce au suferit pierderi semnificative, invadatorii ruşi au fost forțați să se retragă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.