Semifinală șocantă la Roland Garros – Zverev s-a accidentat puternic!

Șoc în semifinala Nadal – Zverev! Germanul a fost scos în scaunul cu rotile după o accidentare groaznică!

După trei ore și 13 minute meciul s-a încheiat, din păcate, cu abandonul lui Zverev.

Cei doi nu reușiseră să termine două seturi. Ibericul conducea cu 7-6, iar a doua manșă tocmai intra în tiebreak atunci când germanul a căzut rău și s-a lovit la gleznă. Sascha a urlat de durere, a părăsit Philippe Chatrier în scaunul cu rotile, iar la câteva minute a revenit în cârje pentru a saluta asistența.

Această prezentare necesită JavaScript.

Germanul a revenit în arenă după time-out-ul medical în cârje. A dat mâna cu arbitrul, s-a îmbrățișat cu Nadal, iar apoi a primit aplauze la scenă deschisă din partea publicului.

Nadal și-a câștigat cu dificultate gameul de serviciu (6-6), iar la ultimul punct Zverev a căzut rău pe glenză.

Alexander a fost luat din arenă în scaunul cu rotile. A fost un time-out medical de urgență, dar șansele ca Zverev să continue au fost foarte mici…

Zverev a alternat momentele bune cu cele în care a dat senzația că încrederea îi este zdruncinată. A fost ajutat de primul serviciu, dar și de Rafa, să salveze trei mingi de set. Germanul și-a făcut serviciul cu mari emoții la 5-4, iar primul set a intrat în prelungiri.

În gameul opt, Zverev dă primele semne de slăbiciune cu serviciul: nu mai joacă la fel de clar cu primul, comite și o dublă, iar Nadal recuperează breakul (4-4). A fost un game în care germanul a făcut multe cadouri, iar veteranul Rafa a știut cum să profite (cum a făcut-o de atâtea ori de-a lungul carierei).

După 29 de minute, Alexander a fost jucătorul mai bun (4-3), nivelul jocului său fiind unul incredibil. Diferența este făcută de primul game, unul în care germanul a jucat fantastic de la retur.

După ce a fost condus cu 30-0, Zverev a câștigat toate punctele și a început semifinala cu un break. Germanul domină startul de meci în special datorită loviturilor foarte puternice și precise. În plus, serviciul este unul de nereturnat în multe dintre momente.

Rafa are 110 victorii și 3 înfrângeri pe zgura pariziană. Robin Soderling și Novak Djokovic (în două rânduri) sunt singurii care au reușit să-l învingă până acum. 13 titluri majore cucerite de iberic pe Philippe Chatrier.

Locul 5 ATP, Nadal l-a întâlnit în circuitul mondial pe Zverev în nouă rânduri, scorul fiindu-i favorabil ibericului cu 6-3.

Germanul a avut o serie câștigătoare, cele trei succese împotriva lui Rafa fiind consecutive (Turneul Campionilor 2019, Mastersul de la Paris 2020 și Mastersul de la Madrid 2021).

Ultimul meci direct i-a revenit lui Nadal: 6-3, 6-4 la Roma, în 2021. Cei doi nu au jucat unul împotriva altuia pe zgura de la Roland Garros.

Partida Rafael Nadal – Alexander Zverev (locul 3 ATP) a avut loc chiar de ziua spaniolului (36 de ani). Nadal are la activ mai multe meciuri jucate la Roland Garros de ziua sa, 3 iunie.

Rafa a disputat deja șapte partide. A câștigat în șase rânduri, iar singurul care l-a învins până acum în această zi a fost Novak Djokovic, în 2015.

2005, semifinale: 6-3, 4-6, 6-4, 6-3 cu Roger Federer

2006, turul trei: 5-7, 6-4, 6-4, 6-4 cu Paul Henri Mathieu

2008, sferturi: 6-1, 6-1, 6-1 cu Nicolas Almagro

2011, semifinale: 6-4, 7-5, 6-4 cu Andy Murray

2013, optimi: 6-4, 6-1, 6-3 cu Kei Nishikori

2015, sferturi: 5-7, 3-6, 1-6 cu Novak Djokovic

2021, turul doi: 6-0, 7-5, 6-2 cu Richard Gasquet.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai – 5 iunie.

La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Prima reacție a lui Rafael Nadal, după accidentarea groaznică suferită de Alexander Zverev:

E greu, sunt trist, îmi pare rău pentru el. A făcut un turneu grozav, știu cât de mult se luptă pentru a câștiga un Grand Slam. Pentru moment a fost ghinionist, dar sunt sigur că va câștiga multe trofee de Grand Slam, îi doresc tot binele din lume și o recuperare cât mai rapidă.

A fost un meci greu, am jucat peste 3 ore și nici n-am terminat setul 2. Mi-e dificil să spun prea multe în această situație.

Pentru mine, faptul că m-am calificat într-o nouă finală la Roland Garros e un vis împlinit, dar, în același timp, modul în care s-a terminat meciul, faptul că l-am văzut plângând pe Zverev, e foarte dureros pentru mine” – a declarat Rafael Nadal, la interviul de pe teren.

În marea finală de duminică, Rafa îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Casper Ruud (Norvegia – cap de serie 8) și Marin Cilic (Croația – cap de serie 20).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.