Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Noi premiere vin în cinematografe. Din această săptămână avem ocazia să vedem o noutate în cinematografia românească,  având în vedere că lungmetrajele de animație sunt producții destul de rare la noi.

Este vorba despre filmul românesc de animație ”Merge și-așa”, peliculă regizată de Valentin Urziceanu. Filmul rulează în 41 de orase din țară. Este o animație tonică și amuzantă, cu Florin Mititelu, Ioana Calotă și George-Ioan Hodor.

”Merge și-așa” este o satiră despre film, muzică și viață. Giani este un băiat de etnie romă care visează să ajungă un mare chitarist, inspirat de modelul său, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz Manouche.

În Europa sfâșiată de cel de-al Doilea Război Mondial, el călătorește pe jos din București până la Paris, iar pe drum ascultă melodii tradiționale ale diverselor nații europene, pe care le distilează într-un stil propriu.

Filmul pendulează între povestea lui Giani și drama echipei de creație în fața constrângerilor din viața reală. Managerul proiectului va reuși să transforme finalul într-unul fericit, ca-n povești.

Și chiar dacă a pierdut lupta pentru pentru premiul ”Palme d’Or” la Cannes, cel mai recent film al lui Cristian Mungiu, ”R.M.N.”, merită văzut în cinematografe.

Pelicula îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován.

”R.M.N.”, difuzat în premieră la Cannes, a fost întâmpinat cu critici elogioase și pronosticuri pentru Palme d’Or. Pelicula e inspirată din povestea muncitorilor din Sri Lanka alungați din satul Ditrău

Povestea filmului este una inteligentă, care pleacă de la o intrigă locală, și evoluează spre o construcție complexă despre lumea în care trăim, dominată de discriminare și intoleranță.

Noi titluri apar luna aceasta și pe platforma de streaming Netflix. Luna trecută, ”Stranger Things” – sezonul 4 a ocupat primul loc pe lista noilor lansări.

Dar luna iunie vine cu o gamă și mai bună producții. „Spiderhead” ajunge pe 17 iunie. Chris Hemsworth, Miles Teller și Jurnee Smollett joacă în noul film regizat de Joseph Kosinski. Filmul spune povestea unei închisori care face experimente asupra deținuților.

Fanii Jennifer Lopez trebuie să urmărească ”La jumătatea timpului”. Premiera este pe 14 iunie. Documentarul este un film aprofundat, în culise, care urmărește prezența la spectacolul ei la Super Bowl Halftime Show cu Shakira.

„Hustle”, cu Adam Sandler a apărut vineri, 3 iunie. Filmul spune povestea unui cercetaș de baschet, interpretat de Sandler, care găsește și se împrietenește cu un talent în devenire, interpretat de Juancho Hernangomez, și care încearcă să facă o listă NBA.

E posibil ca ”Hustle” să nu fie performanța normală a lui Sandler, cu care fanii sunt obișnuiți, dar după prestația lui în ”Pietre prețioase netăiate”, noua producție merită vizionată pe Netflix.

”Omul din Toronto” îi aduce pe Woody Harrelson, Kevin Hart, Kaley Cuoco și Ellen Barkin, în rolurile principale. Filmul ajunge pe Netflix pe 24 iunie. Comedia de acțiune urmărește alăturarea diferită dintre un bărbat obișnuit și un asasin, după ce se confundă unul cu celălalt.

La categoria spectacol, ”Academia Umbrelei” – sezonul 3 este cel mai bun show Netflix de vizionat luna aceasta. Seria revine cu noi episoade din 22 iunie.

Fanii vampirilor pot alege ”First Kill”, un nou serial original Netflix, care se vede din 10 iunie si spune povestea a doi adolescenți, un vampir și un vânător de monștri. Imani Lewis și Sarah Catherine Hook joacă în serial.

Și ”Peaky Blinders” – sezonul 6, unul dintre cele mai vizionate seriale BBC, ajunge pe Netflix în data de 10 iunie. Ultimul sezon al dramei a fost difuzat în Marea Britanie la începutul anului.

”Peaky Blinders” este un serial de televiziune britanic lansat în septembrie 2013, a cărui acțiune are loc în Birmingham, Anglia, în perioada de după Primul Război Mondial, în anii 1920.

Serialul a fost creat de Steven Knight și produs de Caryn Mandabach Productions, Screen Yorkshire și Tiger Aspect Productions, în care sunt expuse faptele comise de familia criminală Shelby. 

A fost prima producție care a primit finanțare din Yorkshire Content Fund. Senzaționalul Cillian Murphy îl interpretează pe Tommy Shelby, liderul bandei Peaky Blinders.

”Peaky Blinders” a reușit să depășească seriale precum Line of Duty, Black Mirror sau The Crown în lupta pentru premiile BAFTA TV Awards, impunându-se la secțiunea cel mai bun serial de dramă din lume.

Acestea sunt noutatile de pe Netflix și premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.