Rafael Nadal castiga al 14-lea său trofeu la Roland Garros!

Sursa: Eurosport

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul cinci mondial, a câştigat pentru a 14-a oară în cariera sa turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, în finala căruia l-a învins duminică, în trei seturi, 6-3, 6-3, 6-0, pe norvegianul Casper Ruud (nr.8), prezent în premieră în ultimul act al unei competiţii de o asemenea anvergură.

La 36 de ani, împliniţi pe 3 iunie, Nadal şi-a trecut în palmares al 22-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa (record absolut), distanţându-se astfel de marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de titluri majore.

Rafael Nadal şi Casper Ruud s-au înfruntat cu această ocazie pentru prima oară în circuitul profesionist, în condiţiile în care norvegianul nu a trecut niciodată de optimile de finală în Marele Şlem, până la actuala ediţie a turneului parizian.

‘Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul, dar am de gând să lupt pentru a reveni cât mai mulţi ani posibil’, a spus spaniolul pe terenul central de la Roland Garros, ţinând în mână Cupa Muşchetarilor, al doilea său trofeu major cucerit în acest sezon, după cel de la Australian Open.

Campionul spaniol suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular – sau scafoidul tarsian -, denumită şi sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă ‘cronică şi incurabilă’, din cauza căreia a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice. El a revenit în circuit la începutul anului şi a reuşit să cucerească al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, în luna ianuarie la Melbourne.

‘Este greu să descriu ceea ce simt’, a adăugat Nadal, care sugerase anterior că aceasta ar putea fi ultima sa participare la Roland Garros.Jucătorul iberic a precizat, totodată, că este ‘incredibil să fii aici la 36 de ani şi să câştigi cel mai important turneu’ din carieră.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.