EUROPAfest#29 aduce jazz din toate colțurile lumii!

In perioada 1-9 iulie EUROPAfest#29 aduce jazz din toate colturile lumii. La eveniment sunt invitati artisti si trupe din 23 de tari.

Cu titluri tematice precum Jazz at the Palace, Summertime Jazz , Jazz a Perfect Day, It’s Jazz Time zilele festivalului deschid, rand pe rand, cate o fereastra catre frumoasa lume a jazz-ului.

Din aceasta serie nu putea lipsi Italian Jazz Night, o seara dedicata in intregime artistilor italieni.

Evenimentul are loc pe 3 iulie, ora 20:00, la Palatul Regal, Sala Auditorium – Muzeul National de Arta al Romaniei. Biletele au fost puse in vanzare pe platformele online.

Protagonistii serii vor oferi delicii muzicale din intreaga Italie, pornind din nord, de la Trento si ajungand pana in insorita Sicilia, intr-o calatorie plina de pasiune, varietate si ritm.

Ii veti asculta pe SARA GUIDOLIN & PIETRO ALOI – voce & pian, TANGOSTINATO, Luca Aletta – pian si Stefano Cardillo – contrabas, HAUNTED WAVES, Antonio Saldi – saxofon alto, Esmeralda Sella – pian, Mattia Dallospedale – chitara bas si Alessandro Ruocco – tobe.

Seara va include si momente de jam sessions, care imbina pasiunea si stilul italienesc, traditia si diversitatea, inovatia si creativitatea.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest declara: “jmEvents lanseaza invitatia de a descoperi La Bella Italia dintr-o alta perspectiva. Cunoscuta celor mai multi pentru istoria sa, pentru arta, cultura, gastronomie, moda si fotbal, Italia este un punct de atractie pentru turistii romani. Dar cati oare stiu ca piata de jazz italieneasca este una dintre primele 3 ale Europei sau ca unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de jazz din lume este Umbria Jazz Festival? In orice oras ai merge astazi in Italia este aproape imposibil sa nu gasesti cel putin un club de jazz sau sa nu fii surprins de cat de deschisi sunt italienii catre acest gen muzical. Sunt entuziasmat ca putem prezenta si in Romania un concert premium cu artisti valorosi. Va asteptam sa ne bucuram impreuna de “il dolce far niente” intr-o seara de vara la Palat!”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.