LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Zelenski: Urmează cea mai dificilă iarnă din toţi anii de independenţă!

Update 15:00: Ministerul britanic al Apărării transmite că armata ucraineană a obținut recent unele succese prin contraatacuri în regiunea Herson, inclusiv prin câștigarea unui punct de sprijin pe malul estic al râului Inhuleț.

………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Forţele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă pe poziţii mai bune în Severodoneţk, însă nu vor ceda acest oraş din estul Ucrainei, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Haidai.

…………………………………………………………………………………………………

Update 13:00: Peste 1.000 de soldați ucraineni care s-au predat în orașul port Mariupol au fost transferați în Rusia pentru investigații, potrivit unei surse din poliția rusă, informează Reuters.

……………………………………………………………………………………….

Update 12:00: De la începutul invaziei ruse în Ucraina, din 24 februarie, Statele Unite au trimis ucrainenilor armament în valoare de peste 4 miliarde de dolari pentru a se apăra.

……………………………………………………………………………………………………

Update 10:30: Norvegia a donat 22 de obuziere Ucrainei, precum şi muniţie şi piese de schimb, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Oslo, potrivit Reuters.

………………………………………………………………………………………

Update 9:00: Un copil de 15 ani a ajutat armata Ucrainei să localizeze și să distrugă o coloană de blindate rusești care se îndrepta către Kiev pe care voiau să-l cucerească.

…………………………………………………………………………………………

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că urmează ”cea mai dificilă iarnă din toți anii de independență” din cauza agresiunii Rusiei. În acest caz, Ucraina se pregăteşte pentru a-şi asigura necesarul de gaz, cărbune şi producţia de energie. Țara vecină nu va mai exporta combustibili.

”Au fost discutate problemele legate de achiziţionarea unei cantităţi suficiente de gaz pentru sezonul de încălzire, acumularea de cărbune şi producţia de energie electrică. În situaţia actuală, din cauza agresiunii Rusiei, aceasta va fi într-adevăr cea mai dificilă iarnă din toţi anii de independenţă […] Trebuie să trecem prin ea pentru ca poporul nostru să simtă activitatea normală a statului […] Toată producţia internă va fi direcţionată către nevoile interne ale cetăţenilor noştri. În acelaşi timp, facem tot ce putem pentru a ne spori capacităţile de export de energie electrică”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Între timp, luptele continuă în mai multe zone ale Ucrainei.
”Apărarea absolut eroică a Donbasului continuă. Cele mai fierbinți puncte sunt aceleași. În primul rând, Severodonețk, Lisiceansk, Popasna”, a mai spus Zelenski.

Cadavrele a peste 200 de soldați au fost repatriate în Ucraina, majoritatea „apărători eroi” ai fabricii de oțel Azovstal din Mariupol, au comunicat autoritățile ucrainene. De cealaltă parte, presa rusă de stat a transmis că mai mult de 1.000 de soldaţi ucraineni care s-au predat în portul Mariupol au fost transferaţi în Rusia pentru investigaţii. Moscova a ameninţat că unii din cei care s-au predat la oţelăria Azovstal vor fi judecaţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.