VIDEO: ARCUB, polul evenimentelor din București
Articol de dianamatei, 9 iunie 2022, 15:23 / actualizat: 9 iunie 2022, 19:40
Vară plină de evenimente în București! Concerte, spectacole, teatru și multă muzică.
Restricțiile au trecut și putem merge oriunde.
Iar ARCUB este promotorul de succes al evenimentelor culturale.
Stagiunea Artelor Performative prezintă spectacolele teatrelor independente din Bucureşti.
Producţii premiate, comedii, teatru pentru copii, spectacole de dans la ARCUB Gabroveni.
”Sunt evenimente și în han dar anul acesta ne amintim ce făceam pe vremuri. Pandemia ne-a scos înapoi, în stradă. A fost foarte greu. Mi s-a întâmplat să cred că nu va mai fi niciodată cum era. Un eveniment pentru copii de exemplu este SUNETUL MUZICII – O CĂLĂTORIE, PRIN JOC, SPRE LUMEA MUSICALULUI | JOCURILE COPILĂRIEI pe 26 și 26 iunie. Este un atelier interactiv unde cei mici pot interacționa cu instrumentele”, spune Mihaela Păun directorul ARCUB.
Poate cel mai de succes eveniment al verii din București este proiectul ”Străzi deschise”.
Până în octombrie, în centrul Bucureștiului, străzile vor fi deschise pentru pietoni și închise pentru mașini, pe durata weekend-urilor, de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița și de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu.
Proiectul cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi și 11,66 km de străzi care devin pietonale în fiecare sâmbătă și duminică, între 11.00 – 22.00.
ARCUB va prezența în acest context o serie de evenimente pentru comunitate.
”E singurul concept care poate avea succes într-un oraș ca Bucureștiul. Este singura șansă. Evenimentul s-a permanentizat în 2020, ca o variantă la faptul că parcurile se închiseseră și oamenii nu mai aveau unde să iasă. S-a aplicat și în Cotroceni, însă acolo este o inițiativă cetățenească și au propriile lor evenimente. Bucureșteanul are nevoie de o pietonală. Probabil că Victoriei nu va fi niciodată. E o arteră importantă. Lucrurile se așează pe parcurs. Ne dăm seama de ce le place sau nu oamenilor. Pentru cei care stau acolo este obositor. Am lăsat 2, 3 weekend-uri să curgă natural, apoi cu ajutorul colegilor de la poliția locală am început să explicăm. Mulți s-au supărat. Însă trebuie un echilibru”.
Proiectul nu i-a încântat însă pe toți edilii.
”Lucrurile merg și în sectoare, deși sunt și unii primari care nu vor. În sectorul 1 suntem foarte bine primiți. Sectorul 6 ne-a primit cu brațele deschise pe Valea Ialomiței și Valea Argeșului. Vrem să vedem cum functonează și cartierele. Sectoarele își doresc niște mini festivaluri”.
ARCUB vrea să facă o punte între culturi. Și vine cu proiectul ”Sariul întâlnește ia”.
”E o expoziție de sariuri și de ii. Primul proiect a fost kimonoul, anul trecut. Noi încercăm să aducem ia în atenție, însă femeia româncă nu a uitat-o niciodată. Am făcut o demonstrație despre cum se îmbracă un sariu. Pe vremuri, această îmbrăcăminte nu avea nicio cusătură. Anul viitor ne gândim să continuăm cu Iranul. Este un dialog între culturi”.