Dramă pe holurile Primăriei Sectorului 1!

Facebook/ primaria sector 1

O dramă, în adevăratul sens al cuvântului, a pus capăt, astăzi, ședinței Consiliului Local al Sectorului 1. După doi ani de așteptare pentru eliberarea unei documentații de urbanism de tip PUD, pentru un teren situat pe Șoseaua București – Târgoviște nr. 19, un cetățean, Mariana Dragomir, a venit în fața consilierilor locali din Banu Manta.

Pe ordinea de zi a ședinței, figura, în sfârșit, documentația de urbanism care i-ar fi permis să construiască o locuință multi-familială, unde ar fi urmat să locuiască împreună cu fratele, soții, copii și nepoții.

Pentru această construcție, atât Mariana Dragomir, cât și fratele său și-au vândut casele și locuiesc, de doi ani de zile, cu chirie.

Beneficiarul documentației de tip PUD li s-a plâns consilierilor că, din cauza întârzierii și a exploziei prețurilor nu va mai reuși să construiască locuința visată.

Femeia a acuzat faptul că, deși a depus documentația de urbanism în ianuarie 2020 și a făcut toate demersurile posibile, nu a primit niciun răspuns, iar, acum, s-a trezit în fața expirării documentației respective.

Mai mult, Mariana Dragomir a acuzat presiuni din partea administrației. Femeia a declarat în plenul ședinței de Consiliu Local că a fost amenințată că, în cazul în care se va adresa instanței pentru a-și cere drepturile, nu va mai construi niciodată.

Consilierul local PNL Dinu Gheorghe a afirmat că, potrivit datelor Primăriei Sectorului 1, în aceeași situație se aflau, încă cu un an în urmă, peste 5000 de dosare privind documentații de urbanism.

Viceprimarul USR al Sectorului 1, Oliver Leon Păiuși, care are atribuții în domeniul urbanismului, i-a explicat că în această situație s-ar fi ajuns din cauză că, în trecut, s-ar fi abuzat de documentațiile de tip PUD, permițându-se construirea de blocuri între case.

Aflată în sală de ședințe, Mariana Dragomir a primit vestea că PUD-ul nu va fi discutat de către consilierii locali, deoarece avizul arhitectului șef expirase.

Într-o puternică stare de emoție, femeia a părăsit sala de ședințe și s-a prăbușit pur și simplu pe scările de marmură ale Primăriei din Banu Manta. În cădere, a suferit o lovitură puternică la cap.

Timp de 45 de minute, un echipaj SMURD a luptat pentru a o resuscita, în timp ce femeia avea convulsii puternice.

Mariana Dragomir a fost transportată la Spitalul de Urgență „Floreasca”, unde este supusă unei intervenții chirurgicale.

În conformitate cu prevederile legale, inițiatorul unei documentații de urbanism de tip PUD trebuie să primească un răspuns în termen de 30 până la 60 de zile. Răspunsul poate consta în solicitarea de completare a documentației.

În cazul în care nu există necesitatea completării documentației, primarul are obligația de a o introduce pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.