Rectificarea bugetului Sectorului 1 a fost adoptată!

Rectificarea bugetului Sectorului 1 a fost adoptată cu 15 voturi pentru și 8 împotrivă, din 23 de consilieri locali prezenți.

Rectificarea bugetară a fost adoptată, în forma promovată de către edilul Clotilde Armand, după ce amendamentele formulate de grupul PNL din Consiliul Local din Banu Manta au fost respinse la vot. Votul a fost secret, la cererea grupului de consilieri USR.

Președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, Daniel Ciungu, a anunțat că grupul PNL a votat împotriva rectificării bugetare, prin care se iau bani de la investiții – reabilitarea lifturilor și a unităților de învățământ, parcări, pentru a fi alocați pentru întreținerea spațiilor verzi.

„A fost exprimat un număr de 23 de voturi, dintre care 23 de voturi valabile. Rezultatul votului este 15 voturi pentru, 8 voturi împotrivă. Rectificarea bugetară a fost adoptată. Eu, personal, am votat nu. Grupul PNL a votat nu. Noi nu am votat această rectificare bugetară tocmai pentru că s-au luat bani de la școli și de la lifturi ca să se dea la spații verzi, la iarbă și la floricele”, a declarat Daniel Ciungu.

Celelalte formațiuni politice reprezentate în Consiliul Local din Banu Manta sunt USR, PSD și PMP.

Pe de altă parte, viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb, a reiterat că întreținerea spațiilor verzi beneficiază, deja, de o alocare bugetară generoasă, de aproximativ 100 de milioane de lei, suficientă până la sfârșitul acestui an.

„Prin această rectificare propusă de primarul Sectorului 1, se îngroapă încă un proiect dorit și așteptat de cetățenii Sectorului 1 de peste cinci ani de zile și anume modernizarea lifturilor din Sectorul 1. Pentru că o mare parte din suma pe care noi am alocat-o la aprobarea bugetului pentru modernizare lifturilor este acum mutată către flori, către iarbă, către spațiile verzi din sector. (…)

La acest moment, întreținerea spațiilor verzi are un buget generos, suficient pentru tot anul, aproximativ o sută de milioane. Se sacrifică și aproximativ 300 de locuri de parcare, din același motiv. Sunt bani luați de la construcția de parcări, duși către spatii verzi, către iarbă, suplimentând bugetul care este suficient pentru întregul an 2022”, a declarat viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb.

Chiar astăzi, pe Bulevardul Banu Manta, la câțiva zeci de metri de Primăria Sectorului, 1 se înlocuiau bordurile, se plantau pomișori și arbuști.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.