Sectorul 1 are PUD-uri expirate!

Președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1 acuză un blocaj la nivelul urbanismului din Sectorul 1.

Daniel Ciungu spune că, de un an și jumătate, Executivul din Banu Manta nu a adus în dezbaterea consilierilor locali documentații de urbanism de tip Plan de Urbanism de Detaliu (PUD).

Astăzi, pe ordinea de zi a Consiliului Local, se află un număr de documentații de urbanism (PUD), dar acestea au avizele expirate, deci nu pot fi adoptate de către consilierii locali.

Executivul ar trebui să retragă proiectele de hotărâre cu privire la PUD-uri, să reînnoiască avizele și să le repună pe ordinea de zi, spune liberalul Daniel Ciungu.

„(…) Revenind, primarul degeaba, pentru că a venit, în sfârșit, cu un număr de PUD-uri, planuri urbanistice de detaliu, în Consiliu, dar problema este că le-au expirat avizele. Iar noi nu putem vota ceva cu un aviz expirat al Arhitectului Șef, certificat de urbanism și așa mai departe. Deci, dânsa le-a adus, deși știa că au avize expirate. Noi ne așteptăm să le ia cu rapiditate, să le ducă la Arhitectul Șef, să reia avizele și să vină cu ele în Consiliu. Pentru că, într-adevăr, în Sectorul 1, oamenii care vor să își facă o simplă casă stau deja de un an și jumătate după aceste PUD-uri”, a declarat președintele de ședință al Consiliului Local din Banu Manta, Daniel Ciungu.

În deschiderea ședinței Consiliului Local al Sectorului 1, în cetățean a venit să reclame că, de un an și jumătate, așteaptă adoptarea unei documentații de urbanism, depusă la primărie, pentru construirea unei locuințe familiale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.