Romania invinge Finlanda cu 1 la 0 si reintra in cartile calificarii!

Cu spatele la zid dupa doua infrangeri, tricolorii au abordat meciul ultimei sanse, cel cu Finlanda (liderul grupei la momentul inceperii partidei) asa cum trebuie – cu tupeu, ofensiv si fara complicatii.

Intr-un Giulesti la fel de vulcanic precum il fac suporterii rapidisti de-o viata, echipa condusa de Edy Iordanescu a presat inca din primele minute, Cicaldau avand prima mare sansa de a deschide scorul inca din minutul 14, mingea trimisa puternic cu capul lovind bara transversala a portii adverse!

Pozitionarea mult mai ofensiva decat in meciurile precedente aduce dealtfel si urmatoarea ocazie, presingul si recuperarea reusita de tricolori in terenul advers fortandu-l pe Uronen sa faulteze in careu. Penalty clar acordat de arbitrul austriac, executat insa jenant de George Puscas, pe mijlocul portii.
Deian Sorescu (foarte bun astazi) urmareste faza si trimite periculos insa portarul advers respinge in bara (din nou bara pentru Romania).

Cum insa zeita Fortuna zambeste intotdeauna cutezatorilor, tricolorii reusesc sa deschida scorul oarecum neverosimil in minutul 30, atunci cand Nicusor Bancu reia perfect cu capul dintre mai multi fundasi adversi o centrare excelenta venita din aripa dreapta de la Puscas.
Gol cu capul al lui Bancu dintre mai multi adversari finlandezi, cu mult mai inalti si mai experimentati in jocul aerian…

Fideli „strategiei” neaose de parjolire a pamantului, tricolorii condusi de Iordanescu junior s-au retras in partea a doua a jocului, finlandezii trecand pe langa egalare rand pe rand prin Pohjanpalo, Schuller si Kamara.

Contrele tricolorilor puteau aduce linistea, insa Puscas (foarte muncitor insa total neinspirat), Bancu sau Mihaila nu au avut sangele rece pentru a se desprinde pe tabela.

Cu portarul Nita in zi mare Romania invinge echipa care conducea grupa pana la momentul inceperii meciului si reintra in cartile calificarii!
Marti avem meci mare…Romania – Muntenegru (21:45, tot in Giulesti), jocul care ne poate duce pe prima pozitie.

Pana atunci grupa este condusa de Bosnia-Hertegovina (5 puncte) urmata de Finlanda (4 puncte), Muntenegru (tot 4 puncte) si Romania (3 puncte).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.