Adrian Criț (STB): Regenerarea urbană înseamnă trecerea de la mașina personală la transportul public!
Articol de Mircea Apostolescu, 17 iunie 2022, 11:55
Directorul general al Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, crede că regenerarea urbană presupune trecerea de la mașina personală la transportul public.
„În primul rând, înseamnă integrarea transportului în zona regenerării urbane. Înseamnă aducerea transportului public către cetățean și înlocuirea vehiculului personal cu tramvaiul, troleibuzul și autobuzul”, a declarat Adrian Criț pentru București FM.
Însă, pentru ca transportul public să devină din ce în ce mai atractiv, transportul de suprafață trebuie să fie integrat cu cel subteran și chiar cu cel feroviar, spune șeful de la STB.
„Dacă vorbim la nivel macro, aici, în mod automat, trebuie să integrăm și metroul și calea ferată”, spune Criț.
De asemenea, utilizatorii transportului public trebuie să poată achiziționa titluri de călătorie din orice mijloc de transport, prin implementarea unor soluții de digitalizare, a mai declarat Adrian Criț.
„De asemenea, pe partea de accesibilitate, trebuie să implementăm soluții de digitalizare, de transformare digitală, astfel încât cetățeanul să nu fie obligat să meargă către un centru de vânzare, pentru achiziția abonamentului, ci acest lucru să fie posibil din orice mijloc de transport”, a declarat Adrian Criț.
Șeful STB mai spune că baza materială a Municipalității a fost creată pentru o societate de transport cu 35 de mii de angajați și foarte multe vehicule. Acum, o parte din această bază materială ar putea fi folosită pentru agrement.