Ciprian Ciucu vrea să recupereze până la 120 de hectare pentru comunitate!

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Ciprian Ciucu vrea să recupereze pentru comunitate până la 120 de hectare!

Primarul Ciprian Ciucu, spune că, în Sectorul 6, regenerarea urbană înseamnă, în primul rând, recuperarea unor terenuri ocupate de construcții ilegale și a unor foste terenuri industriale degradate și reconvertirea lor în spații publice – baze sportive, parcuri și spații verzi.

Până acum, primarul din Calea Plevnei a reușit, prin demolarea construcțiilor ilegale, preluarea în administrare a unei porțiuni din Strada Liniei, unde a demarat amenajarea unui parc longitudinal și amenajarea digului Lacului Morii, să recupereze pentru comunitate nu mai puțin de 6 hectare de teren.

Potențialul este de douăzeci de ori mai mare pentru că, în Sectorul 6, există suprafețe mari de teren, aflate în proprietatea unor ministere sau instituții de stat.

Primarul din Calea Plevnei a pus ochii pe terenurile fostelor sere militare din Ghencea, pe insula și zona extinsă a Lacului Morii, pe terenul din fața Teatrului „Giulești” și pe terenul Icechim, aflat nu departe de sediul Primăriei Sectorului 6.

Aceste terenuri sunt într-o stare de degradare. În plus, pe ele, se urmărește construirea unor obiective care nu sunt benefice cetățenilor Sectorului 6, spune Ciprian Ciucu.

De exemplu, pe insula Lacului Morii, Administrația Apele Române ar urmări să își construiască un nou sediu, iar pe un teren foarte mare din sector, Ministerul Apărării ar urma să construiască un hotel. Însă, aceste terenuri ar fi mult mai utile comunității, dacă ar fi reconvertirea în parcuri, crede primarul Sectorului 6.

Procedura pentru preluarea în administrare a terenurilor aparținând ministerelor sau administrațiilor și instituțiilor de stat este una foarte complicată deoarece Sectorul 6 nu are patrimoniu propriu.

Consiliul Local al Sectorului 6 trebuie să solicite Consiliului General al Municipiului București să ceară de la Guvernul României trecerea terenurilor respective în patrimoniul Municipiului București.

Numai după emiterea unei hotărâri de guvern în acest sens, Consiliul General poate trece terenul respectiv în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, explică Ciprian Ciucu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.