UPDATE: Război în Ucraina – Zelenski: „Ucraina se bucură de sprijinul a patru state europene puternice”!

Update 16:00: Următoarea ediție a Eurovision din 2023 nu se va desfășura la Kiev, au anunțat organizatorii, iar concursul ar putea fi mutat în Marea Britanie.

………………………………………………………………………………………………..

Update 15:00: Kremlinul a reacționat după anunțul Comisiei Europene care a recomandat acceptarea candidaturii Ucrainei și a Republicii Moldova de a adera la UE. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că „necesită atenția noastră sporită”.

………………………………………………………………………………………….

Update 14:00: Volodimir Zelenski a reacționat după ce Comisia Europeană a recomandat ca Ucrainei să-i fie acordat statutul de țară candidată la UE. Această decizie „va aduce victoria mai aproape”, a spus el.

……………………………………………………………………………………………..

Update 13:12: Aviz pozitiv pentru aderarea Ucrainei la UE. Ucrainei i-a fost acordat statutul de țară candidată.

…………………………………………………………………………………………………..

Update 12:00: Ucrainenii susțin că au lovit, vineri, un remorcher rusesc care transporta soldați și rachete antiaeriene spre Insula Șerpilor.

………………………………………………………………………………………………..

Update 11:00: Rusia a „pierdut deja din punct de vedere strategic” războiul din Ucraina și că acum este o „putere mai diminuată”, afirmă șeful forțelor armate britanice, potrivit The Guardian.

……………………………………………………………………………………………..

Update 10:00: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut joi, la o conferință despre tehnologie de la Paris, sub forma unei holograme.

………………………………………………………………………………………

Ucraina va primi în continuare arme, sprijin politic și umanitar și, foarte probabil, statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că vizita la Kiev a liderilor Franţei, Germaniei, Italiei şi României a marcat o „zi istorică” pentru ţara sa: „Ucraina se bucură de sprijinul a patru state europene puternice”.

Se aşteaptă ca, în cursul zilei de vineri, Comisia Europeană să se pronunţe în favoarea acordării statutului de candidat la UE atât Ucrainei, cât şi Republicii Moldova, informează DPA.

O recomandare în acest sens pentru guvernele celor 27 de state membre ale UE urmează să fie aprobată vineri, în cadrul unei reuniuni prezidate de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a aflat agenţia germană de presă din cercurile Comisiei.

Cu toate acestea, atât Ucraina, cât şi Republica Moldova se vor confrunta cu un proces de aderare lung şi dificil, chiar dacă li se acordă statutul de candidat. În cazul Ucrainei, accentul principal va fi pus pe promovarea bunei guvernanţe, a statului de drept şi a măsurilor de combatere a corupţiei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a depus candidatura Ucrainei pentru aderarea la UE la scurt timp după începerea invaziei ruseşti din februarie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.