VIDEO: Life will win! Concert pentru Ucraina la Bucureşti

Bucureştiul s-a alăturat oraşelor europene care au găzduit turneul european „Life Will Win”, eveniment caritabil cu scopul strângerii de fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalelor din Ucraina şi pentru sprijinirea artiştilor ucraineni.

Sambata, câteva mii de oameni au cântat, au fluturat steaguri și au donat pentru dotarea spitalelor din Ucraina. În deschiderea concertului, pe ecranele instalate pe scenă a fost transmis un mesaj al președintelui Zelenski care a mulțumit României. În Piața Enescu a venit și primarul general al Capitalei care a încurajat bucureștenii să doneze.

“Vă salut din Kiev! Luptăm pentru libertate, împotriva agresiunii rușilor și am demonstrat că tăria de caracter a ucrainenilor are o putere fără precedent. Le sunt recunoscător celor care ne sunt alături. Nu îmi imaginez Europa fără această forță. În iunie trebuie luată decizia unității noastre, a unității Ucrainei și Uniunii Europene. Este necesar să facem tot posibilul ca această decizie să fie una pozitivă. Primiți Ucraina și faceți Europa mai mare!Mulțumesc România! Slava Ucrainei!”, a transmis președintele Zelenski.

Pe scenă au evoluat artişti cunoscuţi, nu doar în Ucraina, ci şi dincolo de graniţe: MONATIK, Vopli Vidopliasova, Pianoboy, Wellboy, Alina Pash şi alţii

Participarea la eveniment a fost liberă.Toate fondurile strânse în timpul concertelor sunt donate pentru acoperirea nevoilor umanitare ale Ucrainei.

Turneul „Life Will Win” se desfăşoară în principalele pieţe ale unor mari capitale sau oraşe europene din Polonia, Cehia, Austria, Germania, Italia sau Spania, care vor deveni spaţiu de manifestare pentru muzica şi cultura ucraineană, a anunţat Primăria Municipiului Bucureşti.

Acestea vor fi urmatoarele locatii: Berlin (Germania) – 20 iunie, Florenţa (Italia) – 21 iunie, Madrid (Spania) – 22 iunie, Cascais (Portugalia) – 23 iunie.

Evenimentul caritabil a debutat în Polonia, la Varşovia, cu două concerte, în 10 şi 12 iunie, şi a strâns, până acum, mii de oameni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.