Razboi in Ucraina

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski cere din nou ca Rusia sa fie exclusa din Consiliul de Securitate al ONU.
Zelenski mai solicita infiintarea unui tribunal care sa judece ‘’actele teroriste zilnice ale Moscovei’’.
Liderul de la Kiev a sugerat Consiliului de Securitate al ONU sa trimita o comisie de ancheta pentru a stabili ca centrul comercial din Kremenciuk a fost distrus de o racheta ruseasca.
Atacul a provocat aproximativ 20 de morti si zeci de raniti si disparuti.
Rusia neaga ca a vizat o tinta civila si sustine ca a bombardat un depozit de arme.
Adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski spune ca atacul a vizat un depozit de arme europene si americane si nu un mall. ‘’Daca o racheta ar fi lovit mallul, nu ar fi ramas nimic’’, a precizat Polianski.

Liderii celor 44 de tari invitate la summitul NATO de la Madrid, intre care si presedintele Klaus Iohannis, discuta un plan revizuit al capacitatii de descurajare si aparare colectiva si o noua strategie aliata in care Rusia devine principala amenintare.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg anunta ca se va conveni asupra unui nou concept strategic, cu o mai mare forta de reactie rapida si cu mai mult echipament prepozitionat. care va fi planul pentru NATO intr-o lume mai periculoasa si mai imprevizibila.
Jens Stoltenberg mai spune ca Suedia si Finlanda vor fi invitate oficial astazi sa se alature Aliantei, dupa ce Turcia a ridicat veto-ul legat de aderarea acestora.

foto: UNIAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.