Sector 6: Puncte de prim ajutor și de distribuire a apei, pe timp de caniculă

Foto: Arhiva

În Sectorul 6 au fost amenajate puncte de distribuire a apei potabile și puncte de prim ajutor pentru zilele caniculare.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 6 vine în această vară cu un plan de măsuri ce implică și înființarea unor puncte de prim ajutor și de distribuire a apei potabile.

În Sectorul 6, sunt amenajate 4 puncte de prim ajutor, în următoarele locații:

  • Sediul D.G.A.S.P.C. Sector 6 – Str. Cernişoara nr. 38-40;
  • Sediul Direcției Protecția Copilului Sector 6 – Aleea Istru nr. 4;
  • Sediul Direcției Protecție Socială Sector 6 – Str. Floare Roșie nr. 7A;
  • Centrul Multifuncțional de Sănătate ”Sf. Nectarie” – Bd-ul. Uverturii nr. 81.

Potrivit Primăriei Sector 6, aceste puncte au personal de specialitate și sunt încăperi răcoroase, dotate cu tensiometru, medicamente, truse de prim ajutor, materiale igienico-sanitare.

Funcționează zilnic pe tot parcursul verii, între orele 11.00 – 18.00, în zilele declarate de autorități caniculare, cu indice mare de disconfort termic.

Primăria sectorului 6 a decis să înființeze si puncte de distribuire a apei potabile pentru trecători, în următoarele zone:

  • Piața Valea Ialomiței – Aleea Băiuț nr. 20-20B;
  • Piața Apusului – Str. Apusului nr. 50;
  • Piața Giulești II – Calea Giulești nr. 56;
  • Piața Orizont – Str. Drumul Taberei nr. 18.

Aici, pe tot parcursul verii, oamenii vor găsi zilnic, între orele 10.00 – 18.00, dozatoare cu apă și pahare.

De asemenea, în perioadele caniculare, serviciile de specialitate din cadrul DGASPC Sector 6 vor asigura monitorizarea telefonică a persoanelor asistate, care se încadrează în grupa de risc crescut.

Și spațiile destinate lucrului cu publicul de la nivelul Primăriei Sectorului 6 și al instituțiilor din subordinea Consiliului Local Sector 6 pot fi locuri de refugiu pentru trecători. Sunt dotate cu dozatoare de apă, aer condiționat și scaune pe care vă puteți odihni.

Tot în perioada caniculară, de luni până duminică, între orele 08.00 și 20.00, locuitorii Sectorului 6 au la dispoziție numărul unic 021.9970, gestionat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Oamenii pot suna pentru informații și consiliere socială, dar și pentru a solicita sprijin pe perioadele cu temperaturi extreme.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.