Nostalgia după Parcul Izvor 

Parcul Izvor a fost închis în întregime, încă din data de 13 iunie, pentru amenajările necesare desfășurării unui festival.
Deși parcul ar fi trebuit să fie deschis mâine, aproape o jumătate din acesta, către Palatul Parlamentului și Strada Izvor, este în continuare închis. Lucrările de ridicare a tuturor materialelor folosite pentru amenajări sunt departe de a se fi încheiat. Mormane de matetiale de construcții, de cabluri și sute de metri de garduri sunt încă în parc.

Iarba parcului călcată în picioare de zeci de mii de oameni, este pârjolită, au fost săpate șanțuri, pe spațiul verde, pentru amplasarea unor cabluri, iar utilajele erau încă prezente în parc.

Pentru festivalul Nostalgia, desfășurat între 22-24 iunie, întreg Parcul Izvor din București a fost închis. În cadrul evenimentului au fost create 5 „cartiere”, fiecare având scenă proprie amenajată pe spațiul verde. Parcul a devenit astfel un mare șantier. Pe spațiul verde, au circulat tot felul de utilaje, pentru a realiza amenajările necesare.

Deși evenimentul a ținut numai un singur weekend, în urma închiderii Parcului Izvor, există deja o petiție online semnată de sute de persoane, prin care i se cere primarului general al Capitalei Nicușor Dan să nu mai aprobe desfășurarea unor astfel de evenimente în parcuri și pe spații verzi.

Desigur, întrebarea pe care orice om care iubește mișcarea în aer liber nu poate să nu o aibă în minte este în ce măsură cei 30 mii de euro plătiți pentru ocuparea domeniului public vor acoperi toate cheltuielile necesare pentru reabilitarea spațiilor verzi?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.