S-au publicat rezultatele finale la Evaluarea Naţională

Arhivă

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, au fost publicate joi.

Ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este 82,4% după rezolvarea contestaţiilor, în creştere cu 0,1 procente faţă de evaluarea iniţială, a declarat joi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna trecută că numărul mediilor peste 5 obţinute de elevi la Evaluarea Naţională a înregistrat în acest an „o maximă absolută” în raport cu ultimii 10 ani, fiind de 82,3%.

El a afirmat că a crescut şi numărul elevilor cu media generală zece cu încă 16 medii.

Potrivit acestuia, 74% din notele contestate s-au finalizat cu diferenţe mai mici de 0,5 puncte.

Acesta a spus că au fost situaţii în care notele au fost schimbate cu mai mult de două puncte în urma contestaţiilor.

„Am avut, ne vom apleca cu maximă atenţie şi asupra acestor 17 situaţii în care şa contestaţii notele au fost schimbate cu mai mult de două puncte. Este vorba despre 16 note schimbate cu mai mult de două puncte la Limba română şi o singură notă schimbată cu mai mult de două puncte la matematică”, a susţinut Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei a spus că la nivel naţional la proba de Limba şi literatura română 128.159 de elevi, reprezentând 86,1%, au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5.

Potrivit acestuia, la Matematică 115.223 de elevi, reprezentând 77,5%, au primit note mai mari sau egale cu 5, iar la Limba şi Literatura maternă 8.903, reprezentând 96,3%, au primit note mari sau egale cu cinci.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.