LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Un nou atac la Odesa!

Update 16:00: Zelenski a declarat că aderarea Ucrainei la UE trebuie să se întâmple rapid și „nu trebuie să dureze ani”.

„Astăzi, semnăm o declarație comună, care este un semnal al unității tuturor ramurilor de guvernare și o dovadă a determinării noastre de a atinge obiectivul strategic al Ucrainei, și anume: Aderarea deplină la Uniunea Europeană. Și semnarea acestei declarații ar trebui să însemne același lucru cu semnarea cererii de intrare – în a cincea zi de război.

Ne-am îndreptat spre candidatură timp de 115 de zile. Calea noastră către aderare nu trebuie să dureze ani, decenii. Trebuie să acoperim rapid această cale. În ce măsură este posibil depinde de noi. Trebuie să ne facem partea de treabă în mod ideal pentru a le permite prietenilor noștri din Uniunea Europeană să ia o altă decizie istorică pentru noi la fel de repede, în același mod consolidat.”, a scris Zelenski pe Telegram.

Foto: captura video/Twitter/ZelenskyyUa

………………………………………………………………………………………..

Update 15:00: Armata Bulgariei a efectuat o explozie controlată a unei mine navale din epoca sovietică, aproape de coasta Mării Negre, a declarat ministerul apărării.

Țările din Marea Neagră au început să raporteze apariția unor astfel de mine care plutesc în mare după începerea războiului din Ucraina.

……………………………………………………………………………………………….

Update 14:00: Kremlinul a negat responsabilitatea pentru atacurile cu rachete care au lovit peste noapte o clădire de apartamente și două campinguri de vacanță în regiunea Odesa.

Numărul persoanelor ucise în atacuri a crescut la 19. Doi dintre ei erau copii.

………………………………………………………………………………………………..

Update 13:00: Serghei Lavrov a avut un cuvânt puternic pentru NATO în urma știrilor că Finlanda și Suedia par gata să se alăture.

„Recent, reprezentantul Casei Albe a repetat încă o dată că Rusia nu trebuie să se teamă de NATO, nimeni nu trebuie să se teamă deloc, pentru că NATO este o alianță defensivă. Dar acest lucru este ridicol”, a spus el.

…………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Numărul de persoane ucise într-un atac cu rachete rusești din Mykolaiv a crescut la opt. Peste 10 de rachete au fost lansate în oraș, una dintre ele lovind o clădire de apartamente cu cinci etaje. Echipajele de căutare și salvare au găsit cadavrul unui om sub dărâmăturile unei scări aseară.

……………………………………………………………………………………….

Update 10:50: Ucraina are acum o „perspectivă europeană foarte clară”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs adresat Parlamentului ucrainean.

Sursa foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ/Facebook

…………………………………………………………………………………………………..

Cel puțin 17 persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite după ce rușii au bombardat, seara trecută, o bază de agrement și un bloc din regiunea Odesa. Atacul s-a petrecut la scurt timp după ce ucrainenii au recâștigat Insula Șerpilor. Printre victime se află și copii.

Salvatorii continuă să caute printre ruine, anunță Serviciul de Stat pentru situații de Urgență.

Racheta a fost trasă de un avion, de deasupra Mării Negre, potrivit Kievului.
În jurul orei 01:00, o rachetă lovind un bloc cu nouă etaje, care s-a prăbușit parțial în urma impactului. O a doua rachetă a lovit un centru de agrement, situat tot în raionul Cetatea Albă. Lovitura a provocat distrugerea parțială a unor clădiri cu trei și patru etaje ale centrului respectiv.

În această dimineață, mai multe explozii s-au auzit și în oraşul ucrainean Mikolaiv. Primarul Oleksandr Senkevici a anunțat o alertă aeriană la ora 05:04.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.