Podul Mare din Cișmigiu încă așteaptă reparațiile!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Pe 23 iunie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunța că: „În acest moment, în Cișmigiu se fac lucrările de pregătire pentru podul mare din Parcul Cișmigiu. Tot în Parcul Cișmigiu am schimbat, pe aleea vecină cu Schitu Măgureanu, pergolele care erau într-o stare destul de degradată, care țineau plantele agățătoare de acolo. Pentru anul acesta în parcul Cișmigiu este prevăzută reasfaltarea unor alei crăpate de ani de zile. Tot în Cișmigiu, schimbarea cuvei lacului mic”.

Astăzi, 1 iulie, Lacul Cișmigiu este golit, deja, de pe la jumătatea lui iunie, dar la Podul Mare nu se desfășoară niciun fel de lucrări, încă, după cum se poate vedea din fotografii.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Asta deși Consiliul General al Municipiului București a adoptat, încă din toamna trecută, două hotărâri prin care aproba atât indicatorii tehnico-economici, cât și trecerea Podului Mare din administrarea Administrației Lacuri, Parcuri Agrement (ALPAB) în cea a Municipiului București, pentru reparații.

Costul acestor reparații era estimat de către ALPAB la nu mai puțin de trei milioane de lei.

De ce era necesară golirea lacului pentru a executa lucrări la partea superioară a Podului Mare – spre exemplu la porțiunea de balustradă prăbușită, nu e ușor de înțeles. Golirea lacului ar fi putut fi un prilej pentru ALPAB măcar pentru a curăța mizeria rămasă pe fundul cuvei și chiar de a repara și impermeabiliza această cuvă, care în multe locuri este crăpată și prezintă și porțiuni în care betonul este atât de erodat încât s-a ajuns la stratul de nisip.

Podul Mare din Cișmigiu are o lungime de 24 de metri, o lățime de circa 4 metri și permite traversarea Lacului Cișmigiu, făcând legătura între Aleea „Magnoliei” și Aleea „Platanului”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.