Ce să NU faci la piscină
Articol de alinadecu, 2 iulie 2022, 14:29 / actualizat: 2 iulie 2022, 16:23
Îți place să înoți? Te lupti cu temperaturile ridicate?
Atunci să inceapă distracția și relaxarea, la piscină!
Nu uita pălăria de soare, crema de protecție solara și … bunele maniere.
Cum ‘CARE MANIERE”?!?
Nu confunda piscina, cu toaleta. Dacă ai impresia că înoți într-o apă foarte curată, s-ar putea să te înșeli, mai ales dacă sunt și copii prin preajmă. Ieși din piscină și folosește locul în care merge si împăratul, pentru acest fel de activități.
Înotul, deși nu dispune de semne reflectorizante și amenzi de trafic, are un set propriu de obiceiuri specifice. Nu îi incomoda pe ceilalți înotători, răzgândindu-te la mijlocul bazinului și întorcându-te prin drumul altor persoane.
Lasă-i pe ceilalți să înoate în ritmul lor, nu le tăia calea sau, și mai rău, nu incerca să îi împingi din drumul tău, doar pentru că ți se pare că reprezintă un obstacol.
În majoritatea piscinelor din România nu este o limită de vârstă de +18 ani, așa că te poți aștepta să ai ca vecini de șezlong și câțiva copii. E un motiv bun să lași acasă costumul de baie acela îndrăzneț pe care l-ai cumpărat pentru ultima escapadă la mare și să îmbraci unul cu o croială mai clasică. „Decență” înseamnă să ții cont și de ceilalți din jur, așa că poți renunța să te afișezi topless la piscină, chiar dacă pe o plajă acest lucru ar putea să pară normal.
Optează întotdeauna pentru o pereche de căști sau pentru un mp3 player waterproof, cum este acest walkman creat special pentru înotători. O să îți poți lua muzica preferată nu doar pe șezlong, ci și în piscină, fără să-i deranjezi pe cei din jur.
Nu lăsa pungi, ambalaje sau sticle goale în jurul șezlongului tău. E suficientă o adiere de vânt ca aceste gunoaie să ajungă la unul dintre vecinii care se bronzează alături de tine. Dacă fumezi, poţi scăpa de scrum şi de fumul care poate fi deranjant pentru ceilalţi folosind un dispozitiv IQOS, care nu arde tutunul, ci îl încălzește.
Agitația în piscină și bătaia cu apă sunt metode sigure pentru a atrage atenția celor din jur, numai că nu vor avea întotdeauna o reacție favorabilă. Mai ales că, la rândul tău, nu ți-ar plăcea să fii făcută leoarcă de un copil care a sărit ca bomba în piscină, chiar lângă șezlongul tău.
Păstrează toată joaca pentru acele momente când piscina este mai goală și fă-o în mijlocul ei, pentru a nu-i stropi involuntar și pe cei care stau la soare, pe margine.
De verificat:
– Cum functionează sistemul de curățare a apei si cel de ventilare.
– Intreabă medicul pediatru despre sensibilitatea copilului la cloruri.
– Inoată doar in apa limpede, care sa iți permită să observi cu usurintă fundul bazinului.
– Atinge marginile piscinei inainte de inot nu trebuie sa aibă depuneri alunecoase la suprafată.
– Verifică dacă in aer se simte un miros puternic de clor este un semn al efectului iritant al apei.
– Avertizează copilul să nu inghită apă din piscină!