Oricat de greu este astazi, va exista un maine

Update: Ucraina a lovit de peste 30 de ori o baza rusa din Melitopol, oras din sudul tarii ocupat de fortele ruse, anunta primarul exilat al localitatii, Ivan Fedorov.
Agentia de presa rusa RIA relateaza ca fortele ucrainene au atacat zona in care se afla aeroportul din Melitopol dar nu precizeaza daca acesta a fost lovit.
Pe de alta parte, Statul Major al armatei ucrainene recunoaste ca trupele ruse au facut progrese in orasul Lisiceansk din est.
Informatiile nu au fost confirmate din surse independente.

Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko ameninta cu represalii militare impotriva oricui ar ataca tara, in contextul tensiunilor generate de razboiul din Ucraina.
Intr-un discurs rostit in ajunul Zilei Independentei, Lukasenko a spus ca a ordonat fortelor armate sa vizeze centrele de decizie din capitalele occidentale in cazul unui atac asupra Belarusului.
‘’Nu va atingeti de noi si nu ne vom atinge de voi’’, a mai spus Lukasenko.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski solicita sprijin international pentru reconstruirea tarii dupa incheierea razboiului.
Agentiile de presa observa o nota rara de speranta în discursul liderului de la Kiev dupa 4 luni de razboi.
‘’Este necesar nu numai sa reparam tot ce au distrus ocupantii ci si sa cream o nouã fundaþie pentru viata noastra: sigura, moderna, confortabila, accesibila’’, spune Zelenski.
“Oricat de greu ne este astazi, trebuie sa ne amintim ca va exista un maine’’, mai adauga presedintele ucrainean.
Maine la Lugano in Elvetia va avea loc o intalnire la care vor participa aproximativ 40 de potentiali donatori si unde guvernul ucrainean intentioneaza sa isi prezinte pentru prima data prioritatile pentru reconstructia tarii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.