Societatea Naţională de Cruce Roşie din România la 146 de ani

Crucea Roşie Română va fi în continuare alături de oameni în cele mai dificile momente, a transmis directorul general Ioan Silviu Lefter, în mesajul său cu prilejul aniversării a 146 de ani de activitate a organizaţiei.

Potrivit acestuia, campania „Umanitatea nu are graniţe”, în sprijinul celor care au fugit din calea războiului din Ucraina, a arătat că binele nu ţine cont de frontiere. El s-a arătat impresionat de empatia şi mobilizarea poporului român.

„În decursul a două luni, organizaţia noastră a reuşit să strângă o sumă impresionantă de bani, peste 9 milioane de euro şi donaţii în produse de peste 4 milioane de euro.

250.000 de persoane au fost sprijinite în prima parte a intervenţiei de urgenţă şi apoi 80.000 de persoane au fost asistate în fiecare lună, prin programe şi activităţi”, a adăugat Ioan Silviu Lefter.

Directorul de programe al Crucii Roşii Române, Andreea Furtună, a afirmat că de intervenţiile organizaţiei în cazuri de dezastre naturale sau situaţii de urgenţă au beneficiat, anul trecut, aproape 7.000 de cetăţeni.

In ceea ce priveste pandemia de COVID, Crucea Roşie Română a fost alături de instituţiile publice şi unităţile medicale, prin distribuţia de materiale de primă necesitate pentru a preveni răspândirea infectării cu COVID-19 pe teritoriul României si a contribuit la campania de vaccinare atât prin amenajarea spaţiilor de vaccinare în centre de imunizare din toată ţara, cât şi prin promovarea vaccinării prin campanie de mobilizare a populaţiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.