Aurora Cârstea și Alin Ciupală: ”Chiar dacă Arcul de Triumf face 100 de ani, noi trebuie să facem în așa fel încât să îl aducem în memoria colectivă ca un monument contemporan”
Articol de , 5 iulie 2022, 10:22
Despre ARCONTEMPORAN/ Expoziție și live drawing la Arcul de Triumf, a aflat Andreea Bratu de la Aurora Cârstea – Coordonatorul proiectului Arcontemporan, Inspector de Specialitate în Compartimentul Comunicare, PR din cadrul Monument For, și Alin Ciupală – curatorul expoziției/ istoric/ critic de artă, invitați în Matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București FM.
„Arcul de Triumf este cel mai important monument național pe care îl avem în România”, spune Aurora Cârstea. „Este un monument important care ne amintește despre tot ce au facut românii pentru realizarea României mari. Dar, este un loc pe lângă care noi, locuitorii Capitalei, trecem aproape zilnic fără să ne uităm la el. Suntem, de cele mai multe ori, nemulțumiți de traficul din jurul Arcului de Triumf. Invitația lansată de a particpa în cadrul evenimentelor legate de asigurarea unei mai mari vizibilități a Arcului de Triumf ne-a bucurat. Ce se poate vedea în fiecare weekend până în octombrie sunt două expoziții. Ele au fost gândite pentru ca simbolistica lui să fie adusă mai aproape de noi, de cei de astăzi”, completează Alin Ciupală.
Legat de artiștii de bezi desenate, Alin Ciupală spune: ”Am lansat un apel, iar artiștii au fost foarte deschiși, au fost foarte activi din primul moment. Iar cei 4 au fost selectați și au participat la această expoziție, acest proiect comun. Sperăm ca la un moment-dat să publicăm măcar o mică broșură care să cuprindă aceste lucrări de bandă desenată.”
„În cazul elevilor a fost un concurs. Mi se pare de datoria noastră să stimulăm acești copii. Este a doua ediție a acestui concurs. Copiii au fost foarte deschiși. S-au înscris 15 elevi, toate lucrările pot fi văzute în Arcul de Triumf. Tema copiilor a fost ”Arcul de Triumf în viziunea mea”, tocmai pentru că Arcul de Triumf face 100 de ani. Chiar dacă Arcul de Triumf face 100 de ani, noi trebuie să facem în așa fel încât să îl aducem în memoria colectivă ca un monument contemporan, care trăiește și e viu. Trebuie să facem lucruri care să nu îl arunce înapoi în timp, ci să îl aducă lângă tinerii din ziua de azi”, explică Aurora Cârstea.