Școala de Valori începe înscrierile pentru proiectul Excepționalii Sector 2!

Acesta este un proiect realizat cu susținerea Primăriei Sectorului 2.

Liceenii din unitățile de învățământ ale sectorului 2, se pot înscrie în proiect, până pe 20 iulie, accesând formularul de înscriere: https://bit.ly/ScoalaDeValoriFormularInscriere

Sunt eligibili elevii care s-au remarcat prin implicarea lor, prin ideile lor și au spirit antreprenorial sau dorința de a contribui la o lume mai bună, astfel încât, 40 de liceeni vor deveni tinerii schimbă-lume.

Selecția elevilor aplicanți se va face pe baza următoarelor criteriilor:

1. argumentarea motivației de a participa la proiect – 40%

2. experiența de voluntariat – 35%

3. argumentarea așteptărilor de la proiect – 25%.

Timp de 4 luni, elevii selectați vor parcurge 10 ateliere de
dezvoltare personală, un eveniment în care vor cunoaște 10 oameni-model ai Sectorului 2 (Biblioteca Vie), vor lua la pas sectorul pentru cunoașterea comunității cu ajutorul a 3 companii și 3 instituții publice care vor deveni gazdele tinerilor, vor trece apoi la etapa proiectelor de impact – Step Up, unde vor implementa o inițiativă comunitară.

La final, va avea loc un eveniment prin care tinerii vor expune rezultatele proiectelor Step Up cu impact asupra procesului de îmbunătățirii cetățeniei active în rândul tinerilor.

Excepționalii Sector 2 are 5 etape, astfel încât, la final, datorită oamenilor implicați social, proiectul să se transforme în incubator de inițiative comunitare.

Alte detalii despre etapele proiectului, și formularul de înscriere se găsesc aici: https://scoaladevalori.ro/exceptionalii-sector-2/

Formularul de înscriere poate fi completat până la data de 17.07.2022.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.