LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Putin afirmă că Rusia este abia la început!

Foto: Alexei Nikolski, Sputnik, Kremlin Pool via Agerpres

Update 15:00: Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, acuză Rusia că joacă „Jocurile foamei” cu lumea, în cadrul unei intervenții video la reuniunea G20.

………………………………………………………………………………………………

Update 14:00: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia a folosit doar o mică parte din potenţialul său în „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Josep Borrell, a apreciat vineri că „nimeni nu poate fi neutru” în faţa unei agresiuni precum „înfiorătorul” război al Rusiei împotriva Ucrainei, transmite EFE.

………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Secretarul de stat american Antony Blinken i s-a adresat lui Serghei Lavrov, cerându-i ca Rusia să permită exportul cerealelor din Ucraina.

………………………………………………………………………………………………

Update 11:00: Rusia își concentrează echipamente în direcția Siversk, la circa 8 kilometri vest de actuala linie a frontului, arată Ministerul britanic al Apărării vineri, în evaluarea zilnică a situației din Ucraina.

……………………………………………………………………………………………

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că țara sa este abia la început în Ucraina. De asemenea, el a provocat Occidentul să încerce să înfrângă Rusia pe câmpul de luptă.

”Astăzi, auzim că ei vor să ne înfrângă pe câmpul de luptă. Ce putem spune, să încerce. Am auzit de multe ori că Vestul vrea să lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Aceasta este o tragedie pentru poporul ucrainean, însă se pare că totul se îndreaptă în acest sens”, a declarat șeful statului rus.

Putin a ținut însă sublinieze că este deschis la negocieri de pace.

”Toată lumea ar trebui să ştie că, în general, nu am început, încă, nimic serios […] În acelaşi timp, nu respingem convorbirile pentru pace. Însă cei care le resping ar trebui să ştie că, cu cât durează mai mult, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi”, a mai spus Vladimir Putin.

De partea cealaltă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a arătat încrezător în victoria ţării sale în războiul cu Rusia.

”Vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru etapa finală a luptei pentru Zmiinyi (Insula Şerpilor – n.r.) – steagul nostru naţional a fost arborat acolo. Operaţiunea a durat două luni. Serviciile Secrete, Forţele pentru Operaţiuni Speciale, unitatea Alpha a Serviciului de Securitate, grănicerii, artileriştii, Forţele Navale, Forţele Aeriene. Şi acum să vadă orice căpitan rus – indiferent dacă este al unei nave sau aeronave – drapelul ucrainean pe Zmiinyi şi să ştie că statul nostru nu poate fi înfrânt”, a afirmat Zelenski.

”Cu cât este mai mare ajutorul pentru apărarea Ucrainei acum, cu atât mai repede războiul se va sfârşi cu victoria noastră şi cu atât mai mici vor fi pierderile tuturor ţărilor din lume”, a mai spus președintele ucrainean.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.