Întârzieri la emiterea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism! 

Emiterea de către Primăria Municipiului București (PMB) a unei autorizații de construire durează circa trei – patru luni, iar a unui certificat de urbanism circa o lună și jumătate.

La Direcția de Urbanism a PMB există zeci de autorizații de construire și sute de certificate de urbanism întârziate, a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

„(…) Pentru moment, pe zona de urbanism, noi ne-am concentrat pe PUZ-urile de sector, unde a fost o întreagă muncă juridică, (…) și pe un flux corect de autorizare, în ceea ce privește autorizațiile de construire și de desființare, în zona protejată. (…) Da, la…, există. La emiterea autorizațiilor de construire, termenul de soluționare este, în momentul de față, între trei și patru luni, din păcate. La certificatele de urbanism, mai repede, undeva la o lună, o lună și jumătate. Nu am situația exactă, probabil că sunt de ordinul zecilor de autorizații și de ordinul două sute de certificate”, a răspuns edilul șef la o întrebare București FM.

Răspunsul lui Nicușor Dan a venit cu prilejul unei conferințe de presă prin care anunța oprirea lucrărilor de construcții la două investiții private, din Aleea Modrogan nr. 1A, în curtea sediului central al PNL, respectiv pe Strada Icoanei nr. 2-8, chiar vizavi de „Școala Centrală”.

Cine va demola construcțiile ilegale?

Edilul Capitalei a precizat că, în ambele cazuri, dar și în altele similare – precum cel de pe Strada Visarion, vizavi de Casa „Lipatti”, sau în cazul „Cathedral Plaza”, se va reveni la situația inițială.

Nicușor Dan nu a putut preciza, însă, când anume și cine va readuce terenul la situația inițială sau va reconstrui imobilele demolate de pe Strada Icoanei.

Constantin Hazarian (PNL): „S-au strâns cu zecile, cred că cu sutele, plângerile prealabile și procesele. Sunt din cauza inactivității primarului general”!

Consilierul municipal liberal Constantin Hazarian, șef al Comisiei de urbanism din cadrul Consiliului General al Municipiului București, spune, însă, că situația este foarte gravă. Zeci, sute de dosare de urbanism sunt blocate, iar beneficiarii acestora acționează în instanță Municipalitatea, Consiliul General și pe consilieri. Vina pentru această situație i-ar reveni primarului general al Capitalei Nicușor Dan, care refuză să pună pe ordinea de zi a CGMB pentru a fi dezbătute proiectele de urbanism respective.

„Vreau să rămână înregistrat ce spun acum. Aceste procese nu sunt din cauza activității consilierilor generali, majoritatea, sunt din cauza inactivității primarului general, care refuză să pună pe ordinea de zi proiecte de urbanism. S-au strâns cu zecile, cred că cu sutele, plângerile prealabile și procesele care sunt pe acest subiect. Vreau ca bucureștenii să știe, să nu creadă că am făcut noi cine știe ce, aici, și de aceea avem procese”, a declarat Hazarian.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.