Acțiune de control a prefectului Capitalei în Parcul Cișmigiu!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În urma numeroaselor sesizări ale cetățenilor, a semnalelor apărute în presă și a repetatelor apeluri făcute către autoritățile publice locale, prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a efectuat, astăzi, o acțiune de control în Parcul Cișmigiu.

Alături de prefectul Capitalei au fost și Corina Bega, directorul general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) și Tudorel Bîră, de la Direcția de Parcuri a ALPAB, toate aflate în subordinea Primăriei Capitalei și o parte a presei, care a fost anunțată cu privire la momentul acțiunii.

În Parcul Cișmigiu, unul dintre cele mai reprezentative locuri ale Bucureștiului, prefectul Toni Greblă a găsit alei pline de găinaț, spații verzi neîngrijite, vegetație netoaletată, locuri de joacă pentru copii închise de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, încă de la finele lunii martie.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

După sosirea prefectului Capitalei, brusc, în parc, au apărut echipe de curățenie ale operatorului de salubritate din Sectorul 1, care măturau de zor pentru camerele de televiziune.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan declara, cu privire la parcuri, că nu există bani pentru investiții, cum ar fi repararea malurilor Lacului Herăstrău, dar, în ceea ce privește curățenia, întreținerea spațiilor verzi și toaletarea arborilor, situația nu ar fi mai rea decât în alți ani.

„Sunt două lucruri. Este o problemă de întreținere și este nici mai bine, nici mai rău decât a fost ani de zile, în ceea ce privește curățenia, tăierea ierbii și toate celelalte lucruri de întreținere. În ceea ce privește lucrările de investiții, ele sunt considerabile, dacă e să le faci”, declara Nicușor Dan.

Desigur, dacă nu vă plimbați prea des prin Cișmigiu, vă puteți forma o părere proprie cu privire la întreținerea parcului din fotografiile alăturate.

În context, ar mai trebui amintit faptul că pe site-ul oficial al ALPAB tronează de peste trei luni de zile următorul anunț: „Începând cu data de 31.03.2022, toate locurile de joacă din parcurile administrate de ALPAB (Parcul Regele Mihai I al României, Parcul Carol I, Parcul Cişmigiu, Parcul Izvor, Parcul Tineretului, Parcul Circul de Stat, Parcul Bordei, Parcul Floreasca) au fost închise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor deoarece nu prezintă siguranţă în exploatare. Faţă de cele menţionate mai sus, vă aducem la cunoştinţă că ALPAB nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele accidente ce pot avea loc la locurile de joacă din parcuri”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.