Donatorii de sânge au început să primească cardurile pentru bonurile de hrană!

Problema bonurilor valorice pentru hrană la care au dreptul, prin lege, donatorii de sânge și plasmă s-a rezolvat. De luni, 11 iulie, a început distribuirea cardurilor pentru bonurile valorice pentru hrană. Sunt distribuite, mai întâi, cardurile pentru donatorii din luna aprilie.

Donatorii trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină București cu carnetul de donator și cu actul de identitate, pentru a primi cardurile, a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină, Doina Elena Goșa, ca răspuns la o întrebare București FM.

Problema ar fi fost cauzată de imposibilitatea furnizorilor de a asigura cardurile comandate de către Centrul de Transfuzie Sanguină, a mai explicat Goșa.

„(…) Da, așa este, este o problemă. Știu că donatorii sunt nemulțumiți. Ne pare foarte rău de acest lucru, pentru că noi trebuie să rămânem aproape de donatorii noștri și să le satisfacem aceste facilități, care sunt, de altfel, stipulate prin lege. Însă, problema s-a rezolvat. Începând de luni, noi distribuim carduri donatorilor de sânge.

A fost, practic, o problemă tehnică la furnizor. Având în vedere faptul că, în România există doi furnizori de carduri, care nu au putut să ne distribuie cardurile, așa cum am făcut noi comenzile, având în vedere o criză – înțeleg eu, care este internațională de carduri, pe piața internațională.

Însă, începând de luni, distribuim cardurile donatorilor de sânge. Începem cu luna aprilie, pentru că este normal să dăm cardurile donatorilor care au donat în aprilie și au rămas fără carduri trei luni de zile. Și după aceea, în mod susținut, donatorilor din luna mai, până când ajungem la zi.

(…) Acest donator trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină București cu carnetul de donator și cu actul de identitate, evident, și își va primi cardul”, a declarat Doina Elena Goșa.

Răspunsul directorului de la Centrul de Transfuzie Sanguină București a survenit în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu primarul general al Capitalei Nicușor Dan, cu prilejul lansării unei campanii de informare cu privire la donarea de sânge a călătorilor din mijloacele de transport ale STB.

Astfel, de astăzi, 34 de autobuze ale STB circulă colantate cu mesaje privind importanța donării de sânge, iar pe ecranele de informare din sute de autobuze rulează mesaje de încurajare a donării de sânge.

De asemenea, mesaje de incurajare a donării de sânge au fost amplasate la intrările sediilor Primăriei Municipiului București și ale instituțiilor subordonate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.