LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Un nou atac asupra orașului Nikolaev!

Su„rsa foto: www.economica.net

Trupele ruse au lansat, noaptea trecută, un atac cu rachete asupra oraşului ucrainean Nikolaev. În oraş au izbucnit incendii la două întreprinderi.

„La ora 3:05, Nikolaevul a fost supus din nou unui tir masiv cu rachete. Există informaţii despre lovituri și incendii la două întreprinderi industriale” – a scris pe Telegram Vitali Kim, guvernatorul regiunii Mikolaiv.

Anterior, primarul din Nikolaev, Oleksandr Senkevici, raportase zece explozii în oraş.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că rachetele ruseşti nu vor reuşi să distrugă unitatea poporului său.

„Ucraina a rezistat loviturilor brutale ale Rusiei. Am reuşit deja să eliberăm o parte din teritoriul care a fost ocupat după 24 februarie. Vom elibera treptat şi alte regiuni ale statului nostru aflate în prezent sub ocupaţie. În timpul unui asemenea război, am putut obţine statutul de candidat la UE. Am menţinut stabilitatea instituţiilor publice. Sistemul de energie a fost reconstruit pentru a funcţiona în reţeaua electrică a continentului european. Toate procesele logistice din stat – militare şi economice – au fost recanalizate. Şi cel mai important, menţinem unitatea internă, depăşind conflictele şi contradicţiile care ne împiedicaseră în trecut. Este evident că orice rachetă şi artilerie a Rusiei nu va reuşi să ne distrugă unitatea şi să ne scoată de pe calea noastră. Şi ar trebui să fie la fel de evident că unitatea ucraineană nu poate fi ruptă prin minciuni sau intimidare, informaţii false sau teorii ale conspiraţiei”, a spus Zelenski.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.