Se discuta despre noi sanctiuni

Astazi la Bruxelles are loc reuniunea sefilor diplomatiilor din statele membre ale Uniunii Europene- Consiliul Afaceri Externe.
La intalnire participa si Bogdan Aurescu- ministrul roman de externe- care va pleda pentru sprijinirea Ucrainei, inclusiv prin alocarea unei noi transe financiare prin Facilitatea Europeana pentru Pace si va exprima sprijinul pentru mentinerea presiunii asupra Rusiei si consolidarea sanctiunilor.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski i-a revocat din functii pe seful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov si pe procurorul general, Irina Venediktova. Zelenski a explicat ca revocarea celor doi au legatura cu multitudinea de cazuri de inalta tradare si activitati de colaborationism descoperite in randul angajatilor securitatii si ai parchetului.

Intre timp bombardamentele continua. Mai multe explozii s-au auzit noaptea trecuta la Mikolaiv. Potrivit primarului Oleksandr Senkevici s-au semnalat aproximativ 10 explozii puternice.

Fortele ruse se pregatesc pentru o noua ofensiva, estimeaza oficiali militari ucraineani, dupa ce Moscova a anuntat ca fortele sale vor intensifica operatiunile militare. Potrivit armatei ucrainiene, Rusia pare sa se regrupeze pentru o ofensiva catre Sloviansk in estul Ucrainei.

Moscova face apel la Occident sa ‘’revina cu picioarele pe pamant si sa joace corect’’, pe baza dreptului international.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov afirma ca “nu exista alternativa pentru procesele istorice obiective de formare a unei lumi multipolare bazate pe respectarea principiului egalitatii suverane a statelor, fundamental pentru Carta ONU si pentru intreaga ordine mondiala”.

foto: UNIAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.