Departe de negocieri

Un nou pachet de ajutor militar oferit Ucrainei de catre Uniunea Europeana, in valoare de 500 de milioane de euro, a fost aprobat ieri la Bruxelles de ministrii de externe ai statelor membre.
Ajutorul, destinat in principal inarmarii Ucrainei, este al 5-lea oferit de Uniune si aduce la circa 2 miliarde si jumatate de euro valoarea asistentei militare europene oferite Kievului de la debutul invaziei ruse, acum aproape 5 luni.

Operatiunea militara rusa din Ucraina se va incheia dupa ce isi va atinge toate scopurile si nu are limite de timp clare.
A declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov intr-un interviu pentru radioteleviziunea iraniana inaintea vizitei la Teheran a presedintelui rus, Vladimir Putin.

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov a respins ideea cancelarului german Olaf Scholz ca Rusia sa incheie un acord privind garantiile de securitate pentru Ucraina.
Lavrov a declarat ca acordul precedent, cel de la Minsk, a fost „ucis” chiar de Germania si Franta, care au luat partea Kievului atunci cand acesta a refuzat pe fata sa-l implementeze.

Rusia nu respinge ideea negocierilor cu Ucraina, dar, dupa cum a declarat asistentul presedintelui Putin, Yuri Ushakov daca acestea se vor relua ele vor avea loc in cu totul alte conditii decat cele din primavara.

De cealalta parte, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba a reafirmat ca negocierile vor deveni posibile numai dupa înfrangerea Rusiei pe campul de lupta.

foto: UNIAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.