Consiliere pentru adolescenții care prezintă risc crescut de consum de droguri!

sursa foto: ana.gov.ro

Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului, a iniţiat proiectul „SAFE SPACE”, care se adresează adolescenţilor care consumă droguri sau prezintă risc ridicat de consum.

„SAFE SPACE” este un proiect gratuit şi confidenţial de consiliere a adolescenţilor şi familiilor acestora. Se desfăşoară în cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog disponibile în întreaga ţară.

În cadrul acestui proiect, specialiştii Agenţiei realizează următoarele activităţi:

  • informarea şi prevenirea consumului de droguri; consilierea psihologică şi/sau socială, în scopul renunţării la consumul de droguri şi al atingerii unui echilibru în planul sănătăţii fizice şi psihice;
  • dobândirea abilităţilor de gestionare a situaţiilor dificile, prevenirea recăderilor şi reinserţia socială;
  • informarea asupra riscurilor, a efectelor substanţelor, a legislaţiei şi oferirea de alternative în scopul evitării sau amânării consumului;
  • consilierea familiei pentru îmbunătăţirea climatului, a comunicării şi a relaţiilor între părinţi şi copii;
  • grupuri de sprijin pentru părinţii care au copii consumatori de droguri şi au nevoie să vorbească despre problemelor lor, împreună cu alţi părinţi care se află în această situaţie.

Prin apelarea numărului de telefon 0752.79.16.47 şi a liniei Telefonul Copilului – 116111, minorii care au întrebări legate de consumul de substanţe psihotrope, ori au nevoie de sprijin, vor găsi o soluţie la problemele cu care se confruntă.

De asemenea, persoanele interesate pot accesa platforma www.ana.gov.ro, secţiunea Reţeaua naţională, unde pot găsi cel mai apropiat centru de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, sau pot intra pe site-ul www.116111.ro, unde pot discuta despre consumul de droguri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.