LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Atac asupra regiunii Odesa din Ucraina

bbc.com

Update 15:00: Un băiat de 13 ani a fost ucis miercuri de o rachetă rusă în timp ce aştepta un autobuz lângă o moschee din oraşul Harkov, au declarat oficialii locali.

………………………………………………………………………………………

Update 14:00: Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că obiectivele geografice ale „operațiunii militre speciale” a Rusiei în Ucraina nu se mai limitează doar la regiunea Donbas din estul țării, ci includ și alte teritorii, scrie Reuters,

………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Statele Unite și aliații săi încep să analizeze o posibilă instruire a piloților ucraineni, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, conform Reuters.

………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Siria a anunţat miercuri că rupe relaţiile diplomatice cu Ucraina.

………………………………………………………………………………………..

Update 11:00: În evaluarea frontului de miercuri dimineață, Ministrul britanic al Apărării transmite că forțele ucrainene rezistă ofensivei ruse din Donbas și au lovit un pod peste Nipru, acesta fiind o vulnerabilitate a trupelor ruse.

……………………………………………………………………………………………..

Update 10:00: Ocupanții ruși au bombardat Nikopol în timpul nopții, aproximativ 30 de rachete lovind zone private, potrivit autorităților locale citate de Nexta.

………………………………………………………………………………………….

Update 9:30: Vladimir Putin, a acuzat marţi Ucraina că nu respectă acordul de pace preliminar din martie, transmite Reuters.

……………………………………………………………………………………….

Relauarea exporturilor ucrainene de cereale pe Marea Neagra, discutata, ieri, la Teheran, de presedintii Rusiei si Turciei, Vladimir Putin si Regep Tayyip Erdogan. Între timp, Rusia face eforturi pentru mentinerea unei ofensive eficiente in Ucraina, in conditiile in care Moscova se confrunta cu o dilema: sa trimita rezerve in Donbas sau in sudul regiunii Herson, unde ucrainenii ar putea declansa o contraofensiva. Conform ultimului raport al Ministerului britanic al Apararii, avansul Rusiei in Donbas va fi probabil foarte lent din cauza lipsei de soldati.

Regiunea Odesa din sudul Ucrainei a fost lovita de rusi cu sapte rachete Kalibr. Una a fost interceptata, dar alte sase au lovit un mic sat din proximitatea orasului. Trei case ale civililor au fost distruse, sase oameni au fost raniti, printre care si un copil de numai cinci luni. Tot pe frontul de sud, armata ucraineana a reusit sa elimine 65 de militari rusi si a distrus 11 blindate. La Herson, cu putin timp in urma, fortele armate ale Ucrainei au bombardat doua depozite cu munitie ruseasca. Drept raspuns, doua nave de razboi au fost repozitionate de rusi in Marea Neagra. Conform Comandamentului ucrainean, acestea poarta la bord 16 rachete Kalibr si sunt gata sa atace in orice moment.

Pe frontul de est, la Nikopol, in regiunea Denipropetrovsk, in ultimele 24 de ore au fost trase nu mai putin de 40 de rachete, a declarat seful Administratiei Militare din zona. La Harkov, ucrainenii au reusit sa respinga un atac al unui batalion rusesc. În Donetk, un civil a fost ucis in urma luptelor care au avut loc noaptea trecuta in regiune, iar la Kramatorsk rusii au bombardat dis-de-dimineata partea industriala a orasului. Patru rachete au fost folosite de invadatori. Momentan nu se stie daca sunt morti si raniti. La Cernauti, dupa mai bine de 24 de ore de liniste, sirenele antiaeriane au inceput sa rasune in oras.

 

(Trimisul special al RRA, Alex Buzica)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.