O nouă ediție a Târgului Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

Asociația Urban Events organizează Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, desfăşurat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 22-24 iulie.

Intrarea este liberă, iar accesul se face prin Intrarea Monetăriei.

De la ora 10.00 dimineaţa, până seara, în curtea muzeului vor fi: târgoveţi şi artizani, meşteri şi negustori, producători cu preparate tradiționale şi podoabe, obiecte vechi şi ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.

Vor fi prezenţi, cu multe şi felurite obiecte tradiționale: cioplitori în lemn, ţesătoare, tineri artizani, cusătorese și împletitoare.

Negustorii de antichităţi îi veţi întâlni în curtea interioară cu: ţesături, mobilier țărănesc, carte veche, ceramică şi porţelanuri, obiecte specifice unei gospodării ţărăneşti, patefoane, ceasuri, gravuri, bijuterii, podoabe şi felurite obiecte de artă.

Se pot târgui: brânzeturi proaspete, prăjituri de casă, turtă dulce, miere şi produse apicole, fructe și legume de sezon, sirop de cătină și palincă, limonadă și langoși.

La faţa locului, pentru pofticioşi, preparatele româneşti la grătar și la ceaun se servesc cu lipie dâmboviţeană: sărmălute, frigărui, gulaș, ardei umpluți, piept de curcan, legume la grătar, mâncărică de ciuperci cu mărar și mămăliguță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.