Nou compartiment de terapie acută la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”

Un compartiment de terapie acută cu 21 de paturi, dotat cu mijloace de susţinere a funcţiilor vitale individualizate, a fost amenajat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” a anuntat managerul Simin Aysel Florescu.

Ea a menţionat că în compartimentul de terapie acută pacientul stă cât timp încă poate să respire singur, iar personalul medical poate să-l menţină stabil hemodinamic prin tratamentele aplicate.

Compartimentul funcţionează în locul unei secţii clinice obişnuite. ‘

Secţia este dotată şi cu mijloace de supraveghere audio-video a pacienţilor, mijloace de alarmare, rampe cu toate dotările necesare, sisteme de monitorizare a funcţiilor vitale.

În prezent, gradul de ocupare a compartimentului de terapie acută este de 90%.

Pe de altă parte, Simin Aysel Florescu a evidenţiat contribuţia centrului de dispensarizare a hepatitelor cronice din Spitalul „Dr. Victor Babeş” la diagnosticarea şi tratarea acestor boli atât prin asistenţa medicală acordată unui număr foarte important de pacienţi de-a lungul ultimilor 17 ani, cât şi prin participarea la cercetarea medicală care a precedat lansarea noilor tratamente pentru hepatita cronică B, C şi D.

La rândul său, directorul medical al Spitalului,  Corneliu Popescu, a precizat că peste 95% dintre pacienţii cu hepatită C se vindecă prin noile tratamente în domeniu.

Potrivit acestuia, centrul de dispensarizare a hepatitelor supraveghează aproape 3.500 de pacienţi cu hepatită C, aproximativ 2.500 cu hepatită B şi circa 250 cu hepatită B şi D.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.