Putin vorbeste despre noua ordine mondiala

Sistemele de rachete cu lansare multipla Himars furnizate Ucrainei de Statele Unite pot atinge tinte la o distanta de pana la 80 km, sustine seful Pentagonului, Lloyd Austin.
Statele Unite au transferat 12 sisteme si urmeaza sa mai trimitã alte 4.
Oficiali americani mai spun ca 200 de militari ucraineni au finalizat deja un curs de utilizare a lansatoarelor.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov avertizeaza ca obiectivele militare ale Rusiei in Ucraina nu se mai limiteaza acum doar la Donbas ci se concentreaza si pe o serie de alte teritorii si s-ar putea chiar extinde.

De cealalta parte, seful diplomatiei ucrainene, Dmitro Kuleba cere partenerilor mai multe arme si sanctiuni. ‘’Rusii vor sange, nu negocieri”, a declarat Kuleba.

La randul sau sotia presedintelui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska a rostit o pledoarie în fata Congresului american pentru livrarea mai multor arme tarii sale care sa o ajute sa lupte impotriva invaziei ruse.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin spune ca Occidentul nu poate oferi lumii propriul model de viitor si ca in prezent se formeaza o noua ordine mondiala, o alternativa la lumea unipolara care prin natura ei franeaza dezvoltarea civilizatiei, o noua ordine mondiala ”mai justa si mai orientata social’’.

In acest timp, luptele continua in mai multe regiuni ale Ucrainei.
Comandamentul Naval ucrainean anunta ca nave rusesti de razboi au pornit din Sevastopol inarmate cu rachete Kalib cu destinatia Odesa.
Bombardamente cu rachete sau tiruri de artilerie s-au semnalat la Nikolaev, Nikopol, Sumi, Harkov, Sloviansk si Zaporojie.

Conform CIA pierderile suferite de rusi de la inceputul invaziei pana acum se ridica la 15 mii de morti si 45 de mii de raniti.

foto: UNIAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.