Eurovision 2023 va fi găzduit de Marea Britanie

Uniunea Europeană de Radiodifuziune(EBU) și BBC au anunțat că Eurovision Song Contest 2023 va fi găzduit de Marea Britanie în numele difuzorului câștigător din acest an – Ucraina.

Organizatorii au decis că festivalul cântecului european nu poate fi organizat în Ucraina din motive de siguranță și organizare.

Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea la concursul din acest an.

 „Suntem extrem de recunoscători că BBC a acceptat să organizeze Eurovision Song Contest în Marea Britanie în 2023”, a declarat Martin Österdahl, supervizorul executiv al Eurovision Song Contest.

Ucraina, ca țară câștigătoare a Concursului Muzical Eurovision 2022, se va califica automat în Marea Finală a viitorului Concurs. Tim Davie, directorul general al BBC, a declarat: „Este un mare regret că colegii și prietenii noștri din Ucraina nu pot găzdui Concursul Eurovision 2023. Să fii rugat să găzduiești cea mai mare și mai complexă competiție muzicală din lume este un mare privilegiu. BBC se angajează să facă din eveniment o adevărată reflectare a culturii ucrainene, alături de prezentarea diversității muzicii și creativității britanice. BBC va începe acum procesul de găsire a unui oraș gazdă care să colaboreze cu noi pentru a oferi unul dintre cele mai interesante evenimente care vor veni în Marea Britanie în 2023.”

BBC a organizat Concursul Muzical Eurovision de mai multe ori decât orice alt radiodifuzor, găzduind la Londra în 1960, 1963, 1968 și 1977, Edinburgh în 1972, Brighton în 1974, Harrogate în 1982 și Birmingham în 1998.

Orașul gazdă de anul viitor va fi ales în lunile următoare, în urma unui proces de licitație care va fi lansat în această săptămână. Datele pentru Eurovision Song Contest 2023 vor fi anunțate în timp util. Logo-ul evenimentului din 2023 va fi, de asemenea, dezvăluit mai târziu și va reflecta organizarea unică a Concursului de anul viitor și cooperarea dintre țara gazdă și câștigătorii din acest an.

Concursul Muzical Eurovision este cel mai mare eveniment de muzică live din lume, organizat anual din 1956 de către Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), care reprezintă mass-media de serviciu public din 56 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.
Competiția din 2022 a ajuns la peste 180 de milioane de telespectatori pe platformele TV și digitale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.