MApN: Misiune de distrugere a unei mine marine, în Eforie

foto: Adriana Baciu

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, execută o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

„Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim
indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti.

Echipa Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19,30. Vom reveni cu
detalii după finalizarea intervenţiei” au transmis reprezentanţii MApN.

Update 21.27: 

Mina marină din raionul maritim Eforie, aflată în derivă la o distanţă de aproximativ 2 mile marine, în largul ţărmului românesc, a fost distrusă, au informat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, scafandrii de luptă EOD au executat, duminică seara, o misiune de intervenţie pentru neutralizarea şi distrugerea unei mine marine, care se afla în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federaţia Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenţie a Forţelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.