LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Noi explozii la Nikolaev!

Update 16:00: Curtea supremă din Rusia a desemnat regimentul Azov din Ucraina grupare „teroristă”, informează Reuters.

…………………………………………………………………………………………….

Update 15:00: „În urma informațiilor privind parade anulate, este improbabil ca Flota rusă din Marea Neagră să poată gestiona evenimente publice de mare importanță alături de activități în vreme de război”, a explicat Ministerul Apărării britanic.

……………………………………………………………………………………………

Update 14:00: SUA acuză Rusia că folosește cea mai mare centrală nucleară din Ucraina pe post de „scut nuclear”, informează Reuters.

………………………………………………………………………………………………

Update 13:00: Serghei Şoigu a declarat marţi că Rusia a distrus şase sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA de la începutul conflictului din Ucraina, potrivit Reuters.

……………………………………………………………………………………………..

Update 12:00: Forțele ruse sunt responsabile pentru uciderea a 53 de prizonieri de război ucraineni, în urma exploziei de la penitenciarul Olenivka, aflat sub control rusesc în regiunea Donețk, pe 28 iulie, a transmis Institutul pentru Studiul Războiului din Washington

…………………………………………………………………………………………………..

Update 11:00:  De la începutul războiului, 5.327 de persoane au fost ucise și peste 7.000 au fost rănite în Ucraina, a anunțat biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, citat de Nexta.

…………………………………………………………………………………………..

Update 10:00: Comandamentul Operațional „Sud” al Ucrainei a transmis că trei persoane au murit în urma atacului rușilor asupra unui microbuz lângă Dovhove, regiunea Herson.

…………………………………………………………………………………………….

Mai multe explozii s-au auzit la Nikolaev noaptea trecută, anunță BBC. Potrivit primarului Oleksandr Senkevici, în jurul orei 04:00, au avut loc explozii puternice în mai multe cartiere ale orașului. Din primele informații reiese că o persoană a fost rănită. Exploziile s-au auzit în timpul unei alerte de raid aerian. Și luni ruşii au lansat 40 de rachete asupra oraşului ucrainean Nikolaev.

Pe de altă parte, Ucraina cere închiderea spaţiului aerian deasupra centralelor sale nucleare pentru a preveni o ”catastrofă nucleară globală”, a declarat ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Mikola Tociţki.

În ceea ce privește exportul de cereale, subiect de interes european, Ucraina a anunțat că, în următoarele două săptămâni, nu va trimite mai mult de trei nave cu cereale pe zi din porturile sale. Potrivit ministrului Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, acest regim este necesar pentru a testa siguranța rutelor. Kubrakov a menționat că, după încheierea perioadei de probă, exportul de cereale ucrainene din porturi ar putea ajunge la 3 milioane de tone pe lună, pe parcursul a patru până la șase săptămâni. Amintim că, pe 1 august, primul vas cu cereale a părăsit portul Odesa, de la începutul războiului în Ucraina (24 februarie).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.