Protest în faţa Ministerului Sănătăţii faţă de raportarea ineficientă a infecţiilor nosocomiale din spitale

Mai mulţi membri ai comunităţii Declic protestează în faţa Ministerului Sănătăţii faţă de raportarea ineficientă a infecţiilor nosocomiale din spitale.
Protestatarii scandează: „Raportaţi, raportaţi, nu mai ignoraţi!”şi „Fără nosocomiale, transparenţă în spitale!”, „Vrem spital să ne tratăm, nu vrem să ne infectăm”, „Rafila, ţi-am adus pastila. Vrem raportarea nosocomialelor, nu gargară în comisii!”.

Membrii Declic au cu ei o pastilă uriaşă, denumită simbolic „Raportin Forte”.

„Ministerul Sănătăţii lucrează să schimbe mentalităţi la nivelul spitalelor şi să asigure cadrul organizatoric şi profesional care să permită identificarea şi raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Alexandru Rafila.

El a anunţat că anul acesta sau la începutul anului viitor va fi realizat un studiu privind infecţiile asociate asistenţei medicale.

Acesta a amintit de ordinul de ministru care menţionează necesitatea existenţei unui laborator sau a unui compartiment de microbiologie în spitalele cu paturi.

Astfel, s-a constituit un Comitet naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale.

El a precizat că a fost actualizat şi Comitetul naţional pentru limitarea rezistenţei la antimicrobiene, care nu a mai funcţionat din anul 2018, an în care a fost înfiinţat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.