Beneficiile consumului de miere!
Articol de bucurestifm, 3 august 2022, 15:32
Consumul moderat al mierii poate avea beneficii asupra sănătății și joacă un rol important în remediile naturale sau tratamentele din medicina alternativă.
În prezent, există pe piață două tipuri principale de miere: cea naturală și cea procesată. Mierea naturală provine direct din stupi și conține cantități importante de polen, propolis, ceară de albine și antioxidanți, în timp ce mierea procesată pierde o bună parte din beneficiile menționate anterior, din cauza pasteurizării.
În ceea ce privește consumul de miere naturală, specialiștii au identificat următoarele beneficii:
- Bogată în antioxidanți;
- Conține o varietate de nutrienți;
- Ajută la vindecarea arsurilor și a rănilor.
Totuși, mierea trebuie consumată moderat, doza zilnică recomandată fiind de 10-12 grame, iar în cazul copiilor cu vârsta mai mică de un an nu este indicat consumul, deoarece există riscul apariției de botulism infantil.