Regulamentul de parcare în București se aplică de la 15 august!

Sursa foto: Alina Decu

Șoferii riscă amenzi și blocarea autovehiculelor, începând cu 15 august, dacă nu respectă regulile de parcare, iar decizia a fost luată „pentru a învăța bucureștenii” cu aplicarea acestui regulament, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Noi avem un regulament de parcare, aprobat de Consiliul General, care prevede și tarife și sancțiuni, pentru că el nu a fost aplicat până acum și decizia este de a-l aplica și se referă la acele 10.000 de locuri de parcare pe care PMB le gestionează. Decizia de a-l aplica începând cu 15 august a venit pentru a obișnui, după cum știți, avem un trafic mai redus în luna august și traficul mare începe în luna septembrie, când încep școlile și se termină și concediile. Decizia a fost luată pentru a învăța bucureștenii pentru aplicarea acestui regulament”, a precizat Nicușor Dan, pe șantierul lucrărilor de termoficare din Pantelimon.

Referitor la modul în care va fi aplicat regulamentul, edilul a spus că acesta a fost aprobat prin hotărâre a Consiliului General și este în vigoare.

„Este în vigoare acel regulament aprobat prin hotărâre de CG, el va fi aplicat. Acest regulament prevede niște tarife orare și prevede niște sancțiuni. Dacă nu mă înșel, 200 de lei este amenda dacă parchezi și nu plătești locul pe care l-ai ocupat, dacă sancțiunea persistă, vor fi blocate roțile”, a spus Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.